ffrrreeeddag

litenem4

Fredag fredag fredag det regnar och jag tvättar men det gör egentligen ingenting för jag har skickat in en komplettering på min uppsats om kreativitet och känner mig fri och redo för helg. Har införskaffat en liten (dålig) självutlösare dessutom, så kanske blir det lite mer självporträtt i framtiden. Vill inte ha någon egoblogg egentligen men det passar fint åtminstone när kreativiteten flödar och man inte har en modell i bakfickan som kan ställa upp på studs.

Kan ni inte berätta något kul förresten, det var så längesen. Vad sägs om att prata lite om kreativitet kanske, när vi väl är inne på ämnet. När känner ni er som mest kreativa? Vad är kreativitet för er? Har ni något husmorsknep att ta till när kreativiteten tagit korvstopp? Vad inspirerar er?

Comments

 1. jakob

  gudars vad jag saknar dig.

  1. emmylinnea

   och jag dig dig dig!

 2. jakob

  gudars vad jag saknar dig.

  1. emmylinnea

   och jag dig dig dig!

 3. Mirjam

  vill jag bli lite extra inspirerad att fotografera/skriva/pyssla läser jag bloggar. läserläser och letar nya små guldgruvor i bloggvärlden.

 4. Mirjam

  vill jag bli lite extra inspirerad att fotografera/skriva/pyssla läser jag bloggar. läserläser och letar nya små guldgruvor i bloggvärlden.

 5. kaneli

  Fint! Känner mig oftast som kreativast när jag går på lite koffeinöverdos och solen skiner precis som idag.

 6. kaneli

  Fint! Känner mig oftast som kreativast när jag går på lite koffeinöverdos och solen skiner precis som idag.

 7. Miriam

  jeg blir kreativ av å lese/se/høre andres arbeid. spesielt longform features og this american life inspirerer meg som radiojournalist.

 8. Miriam

  jeg blir kreativ av å lese/se/høre andres arbeid. spesielt longform features og this american life inspirerer meg som radiojournalist.

 9. o

  very inspiring fotos, including the ones with the matched buildings. I go with the neurobiologist view of creativity: new-formation of in-formaton, how to see familiar things in a new/unfamiliar way or context. Inspiration can result on one hand from graphical design museums (NYC, London) or magazines/books/bloggs, modern art museums/fotography museums and on the other hand from daily life and media and people. Just some thoughts……

 10. o

  very inspiring fotos, including the ones with the matched buildings. I go with the neurobiologist view of creativity: new-formation of in-formaton, how to see familiar things in a new/unfamiliar way or context. Inspiration can result on one hand from graphical design museums (NYC, London) or magazines/books/bloggs, modern art museums/fotography museums and on the other hand from daily life and media and people. Just some thoughts……

 11. Maria

  Jag brukar oftast behöva vila när jag känner mig oinspirerad. Göra något annat och ha roligt så brukar kreativiteten komma tillbaka sen. Eller halvtvinga mig till att göra någonting, bara vad som helst, kanske rita av något eller härma någon bara för att göra NÅNTING. Så kanske det leder till andra bra saker sen!

 12. Maria

  Jag brukar oftast behöva vila när jag känner mig oinspirerad. Göra något annat och ha roligt så brukar kreativiteten komma tillbaka sen. Eller halvtvinga mig till att göra någonting, bara vad som helst, kanske rita av något eller härma någon bara för att göra NÅNTING. Så kanske det leder till andra bra saker sen!

 13. sara

  på våren! ljuset, färgerna, grönskan, alla övriga klichéer. bara att traska ut en liten runda med *öppet sinnelag*

 14. sara

  på våren! ljuset, färgerna, grönskan, alla övriga klichéer. bara att traska ut en liten runda med *öppet sinnelag*

 15. Fan Club Boss

  Barfota i daggvått gräs (går inte alltid), frukyss eller i nödfall kaffe kanske kompletterat med en liten pris snus.

 16. Fan Club Boss

  Barfota i daggvått gräs (går inte alltid), frukyss eller i nödfall kaffe kanske kompletterat med en liten pris snus.

 17. frida jonsson

  Hej, jag hittade din blogg för bara någon veka sedan och måste bara tala om för dig hur otroligt inspirerande och genomfin den är!!

  Sen det här med kreativitet.
  Jag älskar älskar att få utöva min kreativitet genom allt från foto, film, layout till pyssel, snickeri och inredning. Det mesta av inspirationen hittar jag på olika bloggar och instagrams. Men även i tidningar och i verkliga livet. Jag håller med föregående kommentar, det går lättast när man har något annat som måste göras, främst plugg. Och helst ska det vara natt. Då flödar verkligen kreativiteten och det är många gånger jag funderar på att ge upp min sömn för att istället springa ut i natten och fota.

 18. frida jonsson

  Hej, jag hittade din blogg för bara någon veka sedan och måste bara tala om för dig hur otroligt inspirerande och genomfin den är!!

  Sen det här med kreativitet.
  Jag älskar älskar att få utöva min kreativitet genom allt från foto, film, layout till pyssel, snickeri och inredning. Det mesta av inspirationen hittar jag på olika bloggar och instagrams. Men även i tidningar och i verkliga livet. Jag håller med föregående kommentar, det går lättast när man har något annat som måste göras, främst plugg. Och helst ska det vara natt. Då flödar verkligen kreativiteten och det är många gånger jag funderar på att ge upp min sömn för att istället springa ut i natten och fota.

 19. Beatrice

  Jag blir alltid och enbart kreativ när jag måste göra något annat, helst skolarbete. Som nu, när jag har en uppsats som ska in imorgon som jag skjutit upp och skjutit upp för att göra annat, typ läsa, pyssla, sköta växter och spara inspiration från diverse håll på internet. Helst ska det vara just en uppsats, för den måste man ju skriva. Provplugg är inte lika bra för kreativiteten, för det tar inte lika lång tid, man behöver inte analysera, man ska bara lära in. Uppsatser kräver att man tänker, och då börjar man även tänka på annat och det blir till roligare tankar och då vill man göra saker och då vips! blir man kreativ. I alla fall fungerar jag så.

 20. Beatrice

  Jag blir alltid och enbart kreativ när jag måste göra något annat, helst skolarbete. Som nu, när jag har en uppsats som ska in imorgon som jag skjutit upp och skjutit upp för att göra annat, typ läsa, pyssla, sköta växter och spara inspiration från diverse håll på internet. Helst ska det vara just en uppsats, för den måste man ju skriva. Provplugg är inte lika bra för kreativiteten, för det tar inte lika lång tid, man behöver inte analysera, man ska bara lära in. Uppsatser kräver att man tänker, och då börjar man även tänka på annat och det blir till roligare tankar och då vill man göra saker och då vips! blir man kreativ. I alla fall fungerar jag så.

 21. jessica

  jag har skrivit i flera år, men så blev jag kär, och då började allt jag skrev bara handla om honom. han röst, hans ord, hans sätt, hans blick, hans leende, hans hud. hur jag blev kär i honom, och han inte i mig. hur jag blev förstörd utav honom.

  nu börjar jag bli hel igen, men jag skriver aldrig längre.

 22. jessica

  jag har skrivit i flera år, men så blev jag kär, och då började allt jag skrev bara handla om honom. han röst, hans ord, hans sätt, hans blick, hans leende, hans hud. hur jag blev kär i honom, och han inte i mig. hur jag blev förstörd utav honom.

  nu börjar jag bli hel igen, men jag skriver aldrig längre.

 23. RoH

  har väl inget kreativa tips eller liknande att komma med. men har något annat fint att berätta. trodde aldrig att det skulle hända mig. men jag har träffat världens finaste kille och njuter till max av att laga middag tillsammans, sitta i sängen och äta B&J direkt ur förpackningen, vakna upp bredvid honom, bli upphånglad i min hall, se massa avsnitt av how i met your mother tillsammans (men sen måste kolla om en gång till eftersom jag inte kollat en sekund på tv:n), han skriver “du är söt” med sina fingrar på min rygg, trots att jag inte hängt med honom på detta sättet så länge, vet han så mycket mer om mig än många andra. han är så fin.

 24. RoH

  har väl inget kreativa tips eller liknande att komma med. men har något annat fint att berätta. trodde aldrig att det skulle hända mig. men jag har träffat världens finaste kille och njuter till max av att laga middag tillsammans, sitta i sängen och äta B&J direkt ur förpackningen, vakna upp bredvid honom, bli upphånglad i min hall, se massa avsnitt av how i met your mother tillsammans (men sen måste kolla om en gång till eftersom jag inte kollat en sekund på tv:n), han skriver “du är söt” med sina fingrar på min rygg, trots att jag inte hängt med honom på detta sättet så länge, vet han så mycket mer om mig än många andra. han är så fin.

Leave a comment