Marocko nästa

IMG_0547

IMG_0556

På onsdag åker jag och denna sömndruckna gosse till Marrakech tillsammans med hans mamma och syster. En weekend till Afrika, bara så där. Världens knasigaste och bästa grej. Är så ofantligt peppad på att få fota i en så fullkomligt ny och färgsprakande miljö, så kommer förhoppningsvis hem med en hel hög fotografier att visa er sedan. Har någon av er varit i Marrakech förresten, och kanske rentav har något tips?

Comments

 1. Sofia

  Jag gjorde misstaget, hur jag nu kunde vara så dum, att ha på mig relativt korta shorts när jag var på souken/marknad. Jag har aldrig känt mig så icke-respektfull mot någon annans kultur som jag kände då. Jag var nog den enda blonda på marknaden och jag hade bara ben och t-shirt. Jag kände mig så oerhört utstirrad, obekväm och orespektfull. Så ett tips är att ha på sig tunna längre byxor, eller åtminstone knälånga shorts, för jag vill inte att någon ska behöva känna sig så obekväm som jag gjorde! Fast jag var i för sig i Agadir och inte Marrakech, men hursomhelst.
  Ha en jättebra resa! Marocko är ett av mina favoritresemål – fantastisk god mat och väldigt fin keramik och lädervaror! Och som någon annan sa – pruta allt vad ni kan!!! Det ska bli väldigt roligt att se vad du kommer ha fotograferat!

 2. Sofia

  Jag gjorde misstaget, hur jag nu kunde vara så dum, att ha på mig relativt korta shorts när jag var på souken/marknad. Jag har aldrig känt mig så icke-respektfull mot någon annans kultur som jag kände då. Jag var nog den enda blonda på marknaden och jag hade bara ben och t-shirt. Jag kände mig så oerhört utstirrad, obekväm och orespektfull. Så ett tips är att ha på sig tunna längre byxor, eller åtminstone knälånga shorts, för jag vill inte att någon ska behöva känna sig så obekväm som jag gjorde! Fast jag var i för sig i Agadir och inte Marrakech, men hursomhelst.
  Ha en jättebra resa! Marocko är ett av mina favoritresemål – fantastisk god mat och väldigt fin keramik och lädervaror! Och som någon annan sa – pruta allt vad ni kan!!! Det ska bli väldigt roligt att se vad du kommer ha fotograferat!

 3. jo

  Fantastiskt!!! Ha det underbart finaste skrutt! Massa pussar och ses snart!!

 4. jo

  Fantastiskt!!! Ha det underbart finaste skrutt! Massa pussar och ses snart!!

 5. Johanna

  ååååh Marrakesh! Var där för ett par år sen och det var så himla häftigt. Säger som en del ovanstående- torget Jemaa el fna på kvällen- perfekt fotoläge om man sitter på en restaurang lite högre upp (Tajine kan rekommenderas!). Sen soukerna- ta med en relativt tom resväska, finns sjukt mycket najs att köpa! Vi köpte väldigt mycket fina fat och skålar i olika former och färger, smycken, kryddor, fina träaskar, allt möjligt! Ångrar såå att jag inte köpte en kappsäck, kryllade av fina!
  Sen tycker jag det var rätt skönt att tänka på att klä axlar osv och inte visa för mycket hud, då man lätt blir väldigt uttittad som det är med blont hår och ljus hy.
  Var även uppe i bergen en sväng, g r y m m a fotolägen och väldigt intressant att bara traska runt.
  Du kommer ha det grymt, väldigt avundsjuk!

 6. Johanna

  ååååh Marrakesh! Var där för ett par år sen och det var så himla häftigt. Säger som en del ovanstående- torget Jemaa el fna på kvällen- perfekt fotoläge om man sitter på en restaurang lite högre upp (Tajine kan rekommenderas!). Sen soukerna- ta med en relativt tom resväska, finns sjukt mycket najs att köpa! Vi köpte väldigt mycket fina fat och skålar i olika former och färger, smycken, kryddor, fina träaskar, allt möjligt! Ångrar såå att jag inte köpte en kappsäck, kryllade av fina!
  Sen tycker jag det var rätt skönt att tänka på att klä axlar osv och inte visa för mycket hud, då man lätt blir väldigt uttittad som det är med blont hår och ljus hy.
  Var även uppe i bergen en sväng, g r y m m a fotolägen och väldigt intressant att bara traska runt.
  Du kommer ha det grymt, väldigt avundsjuk!

 7. Mimi

  Åh så fina bilder du tar blir sjukt inspirerad. Tror jag såg dig på Triangelns station häromdagen men vågade inte gå fram och säga hej haha!
  Hoppas ni får en trevlig resa!

 8. Mimi

  Åh så fina bilder du tar blir sjukt inspirerad. Tror jag såg dig på Triangelns station häromdagen men vågade inte gå fram och säga hej haha!
  Hoppas ni får en trevlig resa!

 9. Alltså det låter ju alldeles för underbart!!!! ÅH!

 10. Alltså det låter ju alldeles för underbart!!!! ÅH!

 11. Emma

  åh himmel sicka fina sängkläder! har tyvärr inte varit i marocko men vore så lycklig om jag kunde köpa dessa lakan!

  1. emmylinnea

   Hihi, kika på IKEA vetja. 149 kr styck eller något sådant!

 12. Gina Bäck

  Jag längtar efter att få se foton fån din weekend, jag ska själv till Marrocko på påsklovet!
  Kram

 13. Gina Bäck

  Jag längtar efter att få se foton fån din weekend, jag ska själv till Marrocko på påsklovet!
  Kram

 14. AKP Photography

  Så spennendes :D God tur :D Gleder meg til å se bilder :D

 15. Amanda

  Jag är här nu och jag har aldrig varit med om något liknande land!

  Gå i soukerna och pruta ner priset till ungefär en tredjedel. Allt annat är för högt! Här finns allt man kan tänka sig!

  När ni har tröttnat på soukerna åk upp i berget :) Tar ca 1 timma att åka och det är jättehäftigt landskap och små byar där uppe… Med höga snöklädda berg i bakgrunden. Hotellet brukar kunna hjälpa till med en bil som kostar ca 500 kr för en hel dag!

  Ät deras specialare, Tajine! En gryta som dom gör över öppen eld med olika saker i :)

  Hoppas ni får en trevlig resa :)

 16. Amanda

  Jag är här nu och jag har aldrig varit med om något liknande land!

  Gå i soukerna och pruta ner priset till ungefär en tredjedel. Allt annat är för högt! Här finns allt man kan tänka sig!

  När ni har tröttnat på soukerna åk upp i berget :) Tar ca 1 timma att åka och det är jättehäftigt landskap och små byar där uppe… Med höga snöklädda berg i bakgrunden. Hotellet brukar kunna hjälpa till med en bil som kostar ca 500 kr för en hel dag!

  Ät deras specialare, Tajine! En gryta som dom gör över öppen eld med olika saker i :)

  Hoppas ni får en trevlig resa :)

 17. Lovisa

  Ett så fantastiskt ställe! Jag var där för några år sedan. Tips: njut njut njut!

 18. Lovisa

  Ett så fantastiskt ställe! Jag var där för några år sedan. Tips: njut njut njut!

 19. frida

  åhh va kul. har själv aldrig varit där men min pappa har det och jag skulle gärna åka dit

 20. frida

  åhh va kul. har själv aldrig varit där men min pappa har det och jag skulle gärna åka dit

 21. evelina

  Hej!
  Jag kom hem från Marrakech förra tisdagen!

  Mina tips: Pruta mycket! De tar sådana överpriser när turister ska köpa något i soukerna. Finns statliga affärer där priserna är fasta så man vet på ett ungefär vad man ska betala. Kolla lite där först om ni har tid och sen vandra i soukerna!

  Ät på torget Jemaa el fna på kvällen! De kommer dra i alla era armar och ben för att ni ska äta på just deras ställe. Vi valde ställen där det var lite mindre folk vilket inte märktes på kvaliteten, maten är ungefär densamma i alla små matstånd.

  Drick färskpressad juice! Apelsinjuice för 4 dirham på torget eller en avokado-apelsin juice på ett café (amazing!).

  Fota inte ormar och apor på torget, om du inte är villig att betala.

  Sätt er på en takterrass vid 16-16.30 för att se hur torget förvandlas från dagskaos till mattorgskaos! Sitt kvar till solen går ner bakom Koutoubian (stora moskén, tornet).

  Gå vilse i soukerna, köp snygga ryggsäckar, sittpuffar, skålar, flaskor, sandaler.

  Bli inte lurade i någon kryddbutik, där tar de verkligen överpriser. De är duktiga på att berätta hur bra allt är så man nästan går med på de höga priserna.

  Fråga om du vill fota lokalbefolkningen, något man alltid ska göra såklart, men även fast det inte är menat att ta på någon så är de snabba att säga till.

  Räkna inte med att det är jättevarmt, jag gick i strumpbyxor och hade en sjal/tröja med mig. Så fort solen gömde sig blev man lite frusen. Men samla fräknar samtidigt som man smuttar på en god juice på ett café är inte helt fel!

  Njut! Jag var där i en vecka med min farmor och faster, det var min studentpresent! Vi bodde på en riad (ett litet “hotell” med typ fem rum, innergård med kaklat golv och ett stort apelsinträd och allt i magiska färger) mitt bland soukerna nästan. Riktigt mysigt!

  Ha det toppen, fota och njut!
  Kram!

  1. emmylinnea

   Åh, vilka dunderfina tips. Tack, tack Evelina för att du tog dig tid. Guld!

 22. evelina

  Hej!
  Jag kom hem från Marrakech förra tisdagen!

  Mina tips: Pruta mycket! De tar sådana överpriser när turister ska köpa något i soukerna. Finns statliga affärer där priserna är fasta så man vet på ett ungefär vad man ska betala. Kolla lite där först om ni har tid och sen vandra i soukerna!

  Ät på torget Jemaa el fna på kvällen! De kommer dra i alla era armar och ben för att ni ska äta på just deras ställe. Vi valde ställen där det var lite mindre folk vilket inte märktes på kvaliteten, maten är ungefär densamma i alla små matstånd.

  Drick färskpressad juice! Apelsinjuice för 4 dirham på torget eller en avokado-apelsin juice på ett café (amazing!).

  Fota inte ormar och apor på torget, om du inte är villig att betala.

  Sätt er på en takterrass vid 16-16.30 för att se hur torget förvandlas från dagskaos till mattorgskaos! Sitt kvar till solen går ner bakom Koutoubian (stora moskén, tornet).

  Gå vilse i soukerna, köp snygga ryggsäckar, sittpuffar, skålar, flaskor, sandaler.

  Bli inte lurade i någon kryddbutik, där tar de verkligen överpriser. De är duktiga på att berätta hur bra allt är så man nästan går med på de höga priserna.

  Fråga om du vill fota lokalbefolkningen, något man alltid ska göra såklart, men även fast det inte är menat att ta på någon så är de snabba att säga till.

  Räkna inte med att det är jättevarmt, jag gick i strumpbyxor och hade en sjal/tröja med mig. Så fort solen gömde sig blev man lite frusen. Men samla fräknar samtidigt som man smuttar på en god juice på ett café är inte helt fel!

  Njut! Jag var där i en vecka med min farmor och faster, det var min studentpresent! Vi bodde på en riad (ett litet “hotell” med typ fem rum, innergård med kaklat golv och ett stort apelsinträd och allt i magiska färger) mitt bland soukerna nästan. Riktigt mysigt!

  Ha det toppen, fota och njut!
  Kram!

  1. emmylinnea

   Åh, vilka dunderfina tips. Tack, tack Evelina för att du tog dig tid. Guld!

 23. maria

  Åh låter ju helt underbart!! VIll också dit någongång!

 24. maria

  Åh låter ju helt underbart!! VIll också dit någongång!

Leave a comment