Montenegro pt. 5 – punka, ormar och bad med byborna

liten_IMG_2569

Andra dagen i Virpazar, en liten by utmed sjön Skadar Lake, käkade vi omelett till frukost och bunkrade upp med energier inför dagens utflykt som skulle ske på cykel!

litenIMG_2581-2

Men, vi hade osis och någonstans precis mitt emellan hemma och vårt mål fick Martin punka. Eftersom det hade tagit otroligt lång tid att gå tillbaka och fixa cykeln bestämde vi oss för att istället fortsätta till fots och lämna cyklarna åt sidan. Vi hade dessutom helt glömt ta med oss karta så fick chansa oss fram, och hittade inte riktigt rätt. Men, vi lyckades i alla fall få i oss vår picknick, vandra på en stig som var så djungelaktig att mitt hjärta bankade i dubbeltakt pga ormrädsla och bada i det iskalla vattnet.

liten_IMG_2570

Vi irrade omkring en stund tills vi gav upp och svettiga, tjuriga och trötta började vandra hemåt igen. Helt ärligt var vi faktiskt lite missnöjda pga hade hoppats att kunna utforska mycket mer denna dagen och frustrerade över att vi glömde fixa en vettig karta.

liten__IMG_2599-2

Men så plötsligt hörde vi en massa skrik och plask och eftersom det var dåligt med bra badställen utmed floden blev vi överlyckliga när vi såg att en massa av byns ungar hade hittat ett perfekt badställe. Så vi hakade på dem, genast på betydligt bättre humör och hoppade/simmade/solade här resten av dagen. Såg för övrigt två ormar i vattnet, en svart som simmade på lite växter som låg på vattenytan och en grön som gömde sig i stenmuren. Usch och fy, men ändå lite spännande så länge de håller sig på avstånd.

liten_IMG_2616-2

liten_IMG_2619-2
Efter att vi vandrat den sista biten tillbaka lämnade vi igen cyklarna och gick för att käka middag. Vi gick till byns enligt trip advisor *bästa restaurang* där det visade sig att vi fick absolut hela stället för oss själva. Käkade sötvattensfisk som var fiskad i sjön (serverad med kokt potatis. punkt.) och drack lokalproducerat vin. Vilket så klart är bra i sig, men att detta var byns “bästa restaurang” sa en del om nivån på den kulinariska uppplevelsen = rätt låg. Men, det var mysigt ändå och utsikten var helt fab. Slut på andra dagen i Virpazar!

Comments

  1. Ina

    Så fina bilder! Det är något speciellt med hur du redigerar dem, de har så fin färgskala. Det syns liksom att det är Emmy-bilder! :) Så snyggt!!

    ..förresten, har du sett bloggen i mobilen? Bilderna blir jättestora och texten blir “för kort”. Tidigare har din blogg anpassat sig jättesnyggt i telefonen, men på senare tid ser det ut såhär när jag kollar. Jag har en Samsung-telefon om det hjälper något. Kanske någon inställning som är knas..? :(

  2. ISA

    efter dina inlägg har jag blivit lite besatt av detta land alltså! så vackert med berg + vatten. får-inte-nog <3

Leave a comment