Montenegro pt. 6 Virpazar –> Rijeka Crnojevica

liten_IMG_2626

liten_IMG_2639

liten_IMG_2650

liten_IMG_2630-2

liten_IMG_2636

liten_IMG_2657-3

När vi vaknat upp andra dagen i Virpazar vandrade vi planlöst bort till turistinformationen för att försöka få fatt på en karta som kunde ge oss en bättre grund för att utforska närområdet denna dag. Efter att vi snackat en stund med en snubbe utbrast han något i stil med att “Rijeka Crnojevića är den vackraste byn runt sjön”, varav vi givetvis hajade till och frågade hur man tar sig dit. “Lifta eller åka taxi” blev svaret på den frågan, och en halvtimme senare satt vi i en taxi på väg dit med en chaufför som körde som en galning på de smala, snirkliga vägarna längs bergen. Vet inte hur många gånger jag fick hjärtsnörp, och mina händer var konstant täckta av ett lager svett. Men han var snäll och såg till att stanna på varje ställe det var vacker utsikt över sjön. På första bilden syns till exempel Virpazar från ovan (där vi alltså spenderade två nätter). Synd att en var så rädd att en knappt kunde njuta av den o t r o l i g a utsikten, men då är det tur att en åtminstone fick med sig ett lass med bilder hem så en kan njuta i efterhand. Och överlevde – det gjorde vi ju (och fick resans enda parbild fotograferad på kuppen).

Comments

 1. ISA

  Ih, fina paret ju! och utsikten.. fan vad vackert!!

 2. Ina

  Ååh vilken utsikt! Vilka vyer! Och så snyggt fotat av dig, snygga kompositioner! :)
  Usch, det är läskigt när chaufförer kör för fort.. :/

 3. Daniella i Edinburgh

  Men alltså wow!!!!

Leave a comment