Montenegro pt. 7 – den ödelagda byn

liten_IMG_2889

liten_IMG_2797

liten_IMG_2888

liten_IMG_2879

liten_IMG_2861

liten_IMG_2862

liten_IMG_2876

liten_IMG_2871

liten_IMG_2846

liten_IMG_2821

liten_IMG_2803

liten_IMG_2829

liten_IMG_2838

liten_IMG_2841

liten_IMG_2833

Låt mig få presentera Montenegros absolut vackraste, men samtidigt mest övergivna by; Rijeka Crnojevića. Vid första anblick tänkte vi “oj vilket mysigt ställe”, men allteftersom vi vandrade omkring längs gatorna insåg vi att det fanns fler öde hus än vad det fanns bebodda. Vi blev givetvis nyfikna på vad som hänt byn och försökte fråga de som bodde där. Historien vi fick höra var dock lite spretig (mannen var inte superduktig på engelska), men han sa att staden hade drabbats av en stor jordbävning och när byborna fick pengar av staten för att rusta upp sina skadade hus, passade de på att sticka med pengarna och flytta till huvudstaden istället. Vet dock ej om sanningshalten i denna historia. Någon som vet? Jag och Martin lovade i alla fall varandra att åka tillbaka till Rijeka Crnojevića om tio år eller så, eftersom vi kände oss ganska övertygade om att det är en by som snart kommer rustas upp för att locka till sig turister – där var nämligen helt löjligt vackert med massa vacker natur och vandringsleder i närområdet. Att få besöka staden i detta skick var, om än lite kusligt om kvällarna, en väldigt häftig upplevelse och jag är så himla himla glad att vi råkade hamna just där.

Comments

 1. Elisabet

  Hej! Ska till montenegro i sommar och är så himla pepp! Hur tog ni er runt – hyrde ni bil/åkte taxi/buss?

 2. Erika

  Hej! Vill bara tala om att jag och min kompis var i Rijeka Crnojevica häromdagen tack vare att vi läst om den byn på din blogg, så tack så mycket för tipset! Det var min bästa upplevelse från hela resan.
  (Jag har precis lagt upp massa bilder därifrån på min blogg om du vill se.)

 3. Christine

  Så fantastiska bilder Emmy

 4. joré

  hjälp så vackra känslofyllda bilder! magiskt!

 5. Atte Tanner

  Oooh! Sku så mycket villa åka tillbaka till Balkan efter att ha tittat på de här bilderna! Bilden med blommorna i fönstret är bara så snygg :)

 6. Sandra Leone

  Vilket otroligt ställe!

 7. ISA

  så jäkla häftigt/läskigt. Hade nog inte vågat åka dit ensam. haha!

 8. kaneli

  Wow vilket ställe!

 9. Emilia

  Så häftiga bilder!

 10. johanna

  hur är dessa bilderna redigerade, (vilket program framförallt?) så sablans fina.

  1. emmylinnea

   photoshop lightroom heter programmet! det är grytmt! :)

Leave a comment