Skeppevik

red_imm011_N11

red_imm014_N14

red_imm023_N23

red_imm017_N17

red_imm027_N27

Höstens analoga rulle är äntligen framkallad! I svartfit film och med mer ljusläckage än någonsin förut. Försöker trösta mig med att det ju ibland kan bli rätt charmigt med allt det defekta, men blir samtidigt lite ledsen för kan inte alls lita på att motivet fångas upp på tänkt sätt. Hade till exempel tänkt utmana mig själv och enbart ta med min analoga kamera till Island nästa helg, men kommer nog banga ur i sista sekund och packa ner den digitala också. Känns ju riktigt trist om en kommer därifrån utan en hög vettiga bilder. Samtidigt betyder ju en lyckad analog bild mer än alla digitala tillsammans, bilden ovan på Lise och Malin kommer till exempel direkt upp på väggen pga tycker det är den finaste jag tagit på dem någonsin.

Bilderna ovan är från en mycket fin helg när jag Martin Lise Simon Malin Anders var i Simons stuga i Skeppevik. Vi låtsades att det var sensommar fastän det inte var något annat än höst och lekte lekar utomhus grillade korv och tog djupa andetag av icke-storstadsluften.

Comments

 1. Julia

  Hej!
  Jag såg på din instagram att du har varit på Island! Är så himla sugen på att åka dit. Kan du inte skriva lite tips på vad man bör se, göra, mat osv. Vore hur kul som helst att läsa!

 2. joré

  men, å! så vackra bilder. älskar porträttet. och den sista bilder är så häftig tycker jag!

 3. FannyFredrica

  Så härliga bilder :D

 4. Jorunn Lavonius

  Så himla fina och charmiga bilder. Vågar jag kanske fråga dig lite analogtips: jag fotar min första filmrulle med systemkamera just nu. Den är ganska “ny” (tidigt 2000-tal tror jag) och har därmed, likt många digitala systemkameror, en mätare som visar hur ljussättningen/exponeringen i bilden kommer att bli. Denna mätare ändrar sig dock INTE när man fotar med blixt och det är därför omöjligt för mig som är grön att veta hur jag ska ställa in kameran före blixtbild. Hur lär man sig? Hur vet man hur man ska komponera bilden? Vad blir bra?

Leave a comment