hejdå

IMG_6399

I två veckor har jag väntat på att hitta orden. Jag har tappat dem, tillsammans med allt annat jag förlorat på sistone. Jag har svårt att prata om det utan att bli dramatisk. Är inget bra på att flyta med i den organiska processen, blir istället handlingsförlamad och undrar hur fan jag hamnade här.

Jag är inget bra på att ta stora beslut. Jag är den typen av person som velar, grubblar, vänder ut och in på varteviga tanke och sitter stilla i båten ett bra tag innan jag lyckas bestämma mig. Egentligen. Men nu blev det visst så, att saker bara hände liksom av sig själva. Först det där med jobbet. Ett jobb på drömföretaget IKEA som dök upp och utan att jag riktigt förstod hur, hade jag både sökt och kommit in i en rekryteringsprocess. Och så fort jag fick veta att jobbet var mitt, visste jag att jag ville ha det. Så på några dagar hade jag fått nytt jobb, sagt upp mig från mitt gamla, sagt upp lägenheten och planerade för att flytta tillbaka till Malmö, till Martin.

Men så kommer andra kapitlet av den här historien. En långt mer privat process som jag har svårt för att delge mig av i ett offentligt forum. Men det där med att flytta tillbaka, hem till, ihop med Martin igen, blir inte av. Det tog slut innan dess. Så istället flyttar jag in i ett mini-kollektiv i en mega-lägenhet i ett enormt rum med en oval vägg och tre stora fönster och en balkong.

På lördag. Två dagar.

På onsdag börjar nya jobbet. Sex dagar.

Ändå känns det som en evighet tills dess. För innan det är dags ska jag ta så många farväl att jag inte ens orkar räkna. Jag ska arbeta min sista dag i Köpenhamn, flyttstäda, flytta ut och in. Lägg dessutom till att varje minut är ca fem gånger så lång som den brukar, när hjärtat värker.

Sen är precis allt nytt.

Comments

 1. Mimmie

  Emmy du är inte ensam!
  Jag och min sambo (eller ja, ex) flyttade in i en ny lägenhet den 3 juni och 28 juni vill han göra slut. Det som skulle bli så bra blev istället pannkaka. Så nu flyttar jag igen, till en etta. Vi är flera som är med om dessa tvärvändningar! Heja oss!

 2. Jenna

  Kram! <3

 3. Karin

  KRAM <3

 4. Karin

  Kram på dig, finkusin. <3

 5. Frida Lundgren

  Meh <3 <3 <3

 6. Kristine

  Så leit å høre! Ønsker deg masse, masse lykke til! :)

 7. Anni

  Älskade finaste vackraste Emmy. Du skriver så det gör ont i hjärtat och ögonen blir våta, och jag vill fortfarande mata dig med sjukt mycket choklad!
  Hoppad du sover gott i natt under nytt tak men samma himmel. Är det någon i världen som fixar det bra för sig så är det du. Ensam, sorgligt, hårt och nytt, spännande och ovisst väntar.. All lycka till dig älskade syster

 8. Elin

  Kram på dig!

 9. Erika

  Kram till dej! <3

 10. Matilda

  Lycka till med allt, alla hejdå och allt fix och hoppas du får riktigt bra kollegor på nya jobbet. Hoppas klar höstluft känns bra i lungorna!

 11. nina

  gud detta satte sig i hjärtat på mig. så fin text även om innehållet inte var det bästa. massa massa kramar till dig och glöm inte att du aldrig är ensam<333

 12. Lovisa

  Vackra ord, sorgligt innehåll.
  Tusen kramar, du är finast!

 13. Fanny

  Kram till dig Emmy! <3

 14. Sonia

  men kram på dig och du kommer vara grym på ditt nya jobb!

 15. Eline

  Sender deg mange klemmer <3 Du er ikke alene!

 16. Frida

  Åh. Jag vet hur ont det gör, för jag har gått igenom det själv. Hur man liksom inte kan släppa taget, fast man bara vill bort från allt. Det blir bättre tillslut. Vill bara skicka massa systerkramar till dig, och önska lycka till på nya jobbet. Det här fixar du!!!

 17. stina

  Hoppas det nya jobbet blir superduperbra och att ditt hjärta snart läker ihop igen. <3

 18. Sigrid

  Har precis blivit dumpad av min kille. Det är så fruktansvärt jobbigt. Du är inte ensam <3

 19. Rebecca

  kram emmy <3

 20. Elin

  Har följt din blogg väldigt länge men av någon konstig anledning aldrig kommenterat, så jag ser inget bättre tillfälle att börja på än nu. Du tar fantastiska bilder och din lilla hörna av internet är så mysig, och med tanke på vilken bra sinnesstämning jag hamnar i av att ta del av det du skapar så vill jag önska dig massor tillbaka. Tjejen, you got this!

 21. Ida

  Emmy! Vill bara ge dig en stor kram. Jag hoppas att du kan få ha små ljusglimtar även fast allt har vänts upp och ner. Och så vill jag välkomna dig till IKEA-crew. Ikea är bäst och en fantastisk arbetsplats. Du har något bra och fint framför dig och jag hoppas att du kan få ny glädje av din nya arbetsplats. Puss och kram från en som har följt dig himla länge genom devote och djungeltrumman och osloflytt och asienresor och Köpenhamn och nu det här. Lycka till <3

 22. Emilia

  åh, vill ge dig en mega kram <3

Leave a comment