nyåret


Okej, låt oss ta en titt på mitt nyår – för det var fucking magiskt. Det första som dokumenterades var detta, men innan dess hann vi både snacka skit, preppa all mat och blanda drinkar.


Så jär långt var det ganska klassisk nyårsstämning. *zippar på margarita* *kollar in varandras naglar*


Men någonstans mellan förrätten och varmrätten kom någon dansant låt på, extrahanden grabbades tag i och så var dansen igång. Fint eftersom vi var rädda för att det inte skulle bli så party på nyår att ha middag bara fem pers. Ack så fel vi hade!


Varmrätt: Moules frites med hasselbackspotäter. Jatack!


Och vitt vin som passade *utmärkt till saffran* till eftersom jag i all nyårshets på systemet blandade ihop moules frites med fiskskoppa. Hah! Men jag lovar, det smakade fint till ändå.


Alla attribut från 25års/julfesten kom väl till pass även denna afton.


Kvällens uppdrag var att lära oss hela Abbas “Happy new year” utantill. Vi delade upp oss i lag och lärde oss var sin vers. Vilket vi givetvis tog på fullaste allvar, se bara vilket engagemang:


Sen var det dags att testa en finsk tradition! Johanna hade med tenn som vi smälte ner och hällde i kallt vatten, för att därefter, i den stelnade figuren, spå vårt kommande år. Mycket trevlig tradition, förutom att min tennfigur blev en oroväckande självklar….


… Dementor!

Sen pang poff blev slog klockan tolv och nyårskyss

och vi skålade och sjöng Happy New Year och satte nästan hela texten!

Sen blev det efterätt! Sorbetglass och bubbel, kan en efterätt bli mer nyårsaktig måntro?

Och ostar på det, som om vi inte redan vore mätta. Men vem tackar nej till tryffelost?

Sen försvann strömmen i hela vår del av Malmö, det blev bäcksvart och vi spelade spel till skenet av levande ljus. Ändå lite mysigt att uppleva en storstad i totalt mörker. Därefter nån gång lyckades vi på något magiskt sätt ladda om batterierna och bege oss iväg på svartklubb för att se till att 2017 fick sig en riktigt dansant start och jag dunsade först framåt morgontimmarna ner i sängen, med ett stort leende på läpparna.

Comments

  1. Rebecca Fexby

    mys mys! åh maja också :D

Leave a comment