Klyschornas klyschor i Paris


På fredag ska jag bege mig till Paris, och kunde därför inte låta bli att ta en liten nostalgitripp tillbaka i arkivet. Hoppa in i tidsmaskinen och häng med till våren 2009!


Jag och Lise hade suttit och viskat en tråkig lektion i skolan om att vi ville åka iväg någonstans, för första gången så där på tu man hand. Så, hux flux hade vi bestämt oss för att vår första *utomlandsweekend* på egen hand skulle gå till Paris. Med rött läppstift, randig tröja och hatt var vi redo att ta över stan.


Vaknade upp i ett yrvaket Paris för att bege oss ut på frukostjakt


och kom tillbaka med detta. Minns att vi var mycket, mycket nöjda. VISST, baguette är gott, men var är croissanten?


Vi turistade en del, förevigade vår närvaro i ett träd, spelade kort i parker, var otroligt nöjda över att ha lyckats köpa en flaska rödvin i mataffären utan att ha blivit legade (vi drack dock aldrig upp den pga gillade inte rödvin speciellt mycket, men var man i Paris så…)


och shoppade en himla massa också förstås. Dessa gulliga kompisringar till exempel. Minns det som en väldigt oskyldig och fin helg. Nu spolar vi fram bandet en bit, till 2012:


När Amanda, som jag lärt känna i Oslo, flyttade till Paris en sväng därefter, passade jag och Nicole på att mötas upp (Nicole bodde i London vid den här tiden) i Paris och spendera helgen där.


Denna gång med lite bättre koll på vart vi skulle hänga, noga guidade av Amanda.


Som bodde så här Paris-klyschigt, med fransk balkong och allt.


Med tre år mognare smaklökar beställdes det med glädje in två glas rödvin på restaurangen.


Vad gjorde vi mer?


Jo: drack kaffe,


smygfotade dekadenta gubbar,


åt baguetter (och drack rödvin) vid Seine


köpte randiga tröjor,


var på hemmafest i en förort till Paris,


hängde i parker,


och på Amandas franska balkong.

Okej, tillbaka i nutiden kan vi med enkelhet dra några slutsatser, utifrån detta material, kring vad jag ska hitta på i Paris: Ha på mig/köpa randiga tröjor, hänga på franska balkonger, dricka rödvin, äta baguetter (och croissanter för tusan), dricka kaffe, hänga i parker och på uteserveringar. Men jag känner mig även sugen på att gå lite utanför min comfort zone och testa något jag inte har gjort i Paris förut, så, det är nu jag behöver er hjälp!

Har ni tips på smultronställen/restauranger/klubbar/barer etc. i Paris? Så please, dela med er! <3

Comments

 1. silja

  tycker att du borde kolla in julias blogginlägg med paristips här: http://prick.blogg.se/2016/june/paris-favoriter-hittills.html ha det sa trevligt!

 2. Amanda

  Var i Paris rätt nyligen så har en heel del tips på lager. Gå på museum!!! Specillt Louvren (utställningen om romerska och grekiska skulpturer och konst är bäst), strosa runt i Saint Germain. Gå/Åk till Bon Marché, ta er till matbutiken där och köp med er allt som är gott. Vi (jag och min kille) köpte chark, ostar, chips, bröd och vin. Gå/Åk sen till Jardin du Luxembourg och sätt er i solen och avnjut. Gör inte detta sista dagen så ni måste stressa därifrån. Gå på Musée D’Orsay, och promenera sedan längs Seine till Notre Dame, GÅ IN. Det är helt magiskt + gratis.

  Drick eftermiddagsvin på antingen Café de Flore, Le Deux Magots eller Le Bonaparte och titta på alla som går förbi. Ät middag på Petrelle, dyrt men värt. Allmänt, promenera. Ni ser så mycket mer av Paris än om ni åker metro. Vi var två personer, tre dagar på 10 metrokuponger. Metrokupongerna går att återanvända också, ni behöver inte ta en ny för varje resa.

  Det var väl typ det, skriv om du undrar något mer :)

  Juste!! Ät frukost på Le Pain Quotiden!

 3. Sara

  okej BÄSTA mattipsen!
  Café Montorgueil ligger på Rue montorgueil och är en restaurang/bar. Beställ pommes med tryffel och parmesan där, GODASTE som finns. Verkligen! Kostar typ 8e för en portion som man får i en stor korg, vi brukade vara 2 som delade på en. Sedan i Marais så måste du äta falafel på L’as du Fallafel. Går inte att undgå, för kön ringlar sig alltid lång. Kram!

 4. Bokstund

  Härlig tillbakablick! Tror på en remake av den fantastiska resan :)

 5. Anaïs M.

  Hi !
  I’m from France and I’ve been to Paris several times.
  I follow your blog since a long time and I love your pictures !
  You will probably adore the event in Paris in April which is the month of Photography, for more informations, here is a link : http://moisdelaphotodugrandparis.com/
  What I love in Paris is Montmartre ! And there are a lot of what we call “villages” in this neighbourhood, here is another link about them : https://www.lebonbon.fr/paris/les-tops-spots/village-de-paris/
  I hope you’ll love your journey in France !
  Bisous !
  Anaïs.

 6. sarah

  palais de tokyo (museum) och le batofar (klubb på en båt)!

 7. Emilia Hallberg

  Har dessvärre inga tips då jag inte varit i Paris, men drömmer om det!
  Måste bara säga att åh dina bilder är magiska, då som nu!
  Har följt dig sedan 2009 så kommer ihåg båda dessa Paris-resorna du har gjort!

Leave a comment