Om pendligslivet, Cph-hacks, feministvantar och favoritbloggar

Hej jag har en liten fråga om ditt jobb! verkar så himla jobbigt att pendla från malmö till älmhult?? jag menar GÅR ens det? är sämst på geografi men till och med jag fattar liksom att skåne och småland ligger en bit från varandra. hur funkar liksom ditt vardagsliv? jobbar du älmhult varje dag? blir bara så nyfiken och helt besatt av logistiken… hehe. gillar din blogg supermycket förresten! kollar in den varje dag! <3

HEJ! Helt rimlig fråga hörru. Det undrar jag också allt som oftast! Men det funkar faktiskt, vilket jag tror beror på följande tre nyckelfaktorer: Det är nämligen så att jag kan pendla på arbetstid, dvs att jag sitter med datorn på tåget och jobbar på vägen. Dvs hoppar på tåget ca klockan 08 och hoppar av tåget ca 17 = har arbetat i 8 timmar men på tåg – kontor – tåg. Dessutom har vi ett agilt arbetssätt vilket innebär att vi kan arbeta på olika platser, så ibland sitter jag hemma, ibland på kontoret i Älmhult, ibland på kontoret i Helsinborg och ibland i Hubhult i Malmö. Fast min utgångspunkt är Älmhult så det är där jag är oftast. Men försöker jobba hemifrån i alla fall en dag i veckan, vilket gör sjukt stor skillnad, för på något magiskt sätt är det mycket mer okej att pendla fyra dagar i veckan och inte fem. Och som pricken över i grädden på moset osv osv älskar jag att åka tåg + arbetar väldigt bra med småländska och skånska vidder som viner förbi utanför fönstret och musik i öronen. Så slutsats: Det GÅR!

Och tack! <3

Så himla fina vantar!! Är de hemstickade? I så fall, var kan en hitta mönster?

Det är min väninnas mamma som stickat, och jag vet att hon hittat mönstret nånstans ute i cyberspace.. *googlar*: Är rätt säker på att mönstret är detta!

Hallihallåå detta är orelaterat till detta inlägg egentligen (för övrigt, heja dig och dina fantastiska bilder och ord som alltid gör en så inspirerad och glad med vett och fröjder för ögonen!). i vart fall. jag ska kanske flytta till köpenhamn i höst och undrade om du hade tips angående boende (var hur mycket när?), språket (!?) och andra cph-life hacks (är jättelost nämligen, vad gäller aktiviteter å sånt finns det ju massor). hoppas du kan svara någe! ha det fiiiint

Hallojsan du! Tacktack gulliga du. Och KUL med Köpenhamn, blir lite avis måste jag erkänna. Näst efter Malmö (hehe) är det ju bästa staden. Här kommer lite tips och tricks:

Boende: Att få fatt på lägenhet i Köpenhamn är rätt klurigt. Vet inte om du bor/bott/försökt bo i Stockholm, men tror att det är lite liknande dvs pissesvårt att hitta något eget. Däremot upplever jag danskarna som mer öppna med att hyra ut rum i sina lägenheter, vilket nog gör det lite lättare att hitta något än Stockholm. Det du rent konkret kan göra är att hålla koll på lägenheter på dba.dk (danska motsvarigheten till blocket) + bli medlem i boligportal.dk och findroommate.dk, håll STENKOLL så du är snabb på att haffa när det dyker upp något var icke kräsen i början (en ska vara riktigt glad om en får ett rum till 4000 DKK), och sök ALLT. Du kan också gå med i FB-gruppen Svenskar i København, där det läggs ut lägenheter och rum rättså frekvent!

Språket: Kommer man in i ganska fort! När jag började jobba i Köpenhamn fick jag höra att “du lär dig på ett par veckor” vilket icke stämde, det tog nog snarare ett par månader. Men när man väl hajjar uttalet och de orden som skiljer sig mest från den svenska, lär man sig förstå rätt snabbt. Prata är dock svårare, jag kan fortfarande inte trots att jag jobbade där två år :)))). En riktigt bra grej, som jag var för lat för att göra, är att man som skandinaver får läsa en gratis grundkurs i danska (när du har danskt personnummer). Här hittar du mer info om den. SJUKT bra grej! Det finns även gott om distanskurser på universitetet och internetkurser om du vill plugga i förväg.

Cph-lifehacks: Till att börja med har jag listat alla mina favortrestauranger/barer/affärer i ett inlägg här. Vad har jag mer för bra hacks? Hmm. Köp med dig kaffepulver från Sverige, danskt kaffe är generellt surt och blaskigt (sällan mörkrostat). Viktigt ju! Vill du dricka billig öl är flasköl eller burköl alltid billigast, ej fat. Lägg alla dina pengar på att gå på några av alla bra konserter på VEGA. Kompisdejta! Håll koll på event på facebook genom kolla på “events near me”. Cykla överallt, besök alla fina parker, åk turist-kanalbåten med en vän och ett par öl, ta en lördagstur till Louisiana, ät pizza i solen på Stefanos pizzeria och missa för guds skull inte La Banchina! Resten kommer sköta sig själv, det är det som är så fint med Köpenhamn <3

Åh kan inte du tipsa om bloggar du läser? Stora som små!

Så klart! Här är de bloggarna jag kikar på oftast:


Eric  Smedlund – Har alla element för att vara en eminent blogg och dessutom lyckas Eric med konststycket att vara romantiserande och samtidigt uppriktig och ärlig.


Flora – Uppdaterar varje dag med briljanta texter, foton, kläder, tips och livsbejakningar.

Jennifer Stroud – Om livet i York, fina selfies och magiska texter och bilder.


Frida Vega – Tar de finaste bilderna och har ett extremt estetiskt tilltalande flöde i bloggen.


Wild + Free: Bloggen som får mig att vilja flytta från stan och skaffa familj bums.


Karin Wåhlberg – Önskar hon uppdaterade ännu oftare pga när det väl kommer ett inlägg är det fenomenalt, oavsett om det handlar om text eller bild.


Linn Wiberg – Bjussar på generöst med bilder och texter till en inblick i hennes mycket spännande vardag i London (eller som just nu: i Kenya).


Frida Regenheim – Skriver briljant om betraktelser från sitt liv i NY och hänger som pricken över i med min kompis Nicole så jag får se massa bilder på henne på kuppen <3


HejRegina – Familjeliv, inredning, DIY-tips och vardagsbilder; allt i de finaste toner av pastell.


Julia – Har en väldigt genomarbetad, mångfacetterad blogg där hon bjussar på lika delar recept, vardag, inredning, kläder och musiktips.


Emma Watson – Älskar precis allt med Emmas blogg förutom att hon uppdaterar väldigt sporadiskt.

Sara – bjuder på fina, detaljrika vardagsskildringar och är dessutom en megaduktig formgivare.

Comments

  1. Emilia Hallberg

    åh så fint detta var att läsa!
    älskar när du uppdaterar, du har varit min favorit sedan 2009 och kommer alltid att vara!

  2. rebecca

    fint värre!

Leave a comment