NY – dag 1

Här kommer första delen av långa inlägg med overload av livsnjutiga bilder. Bara för att kompensera upp på förhand: vi var även jetlagade bakis hungriga hade skoskav och kanske ont i magen någon gång då och då emellan allt njuteri. Men till ca 90% talar bilderna sanning utan modifikation. Tut tut nu kör vi!

Vi landade sent på onsdagskvällen, lyckades med konststycket att ta oss in i Amerikat på tio minuter (GISSA om vi var våra allra mest tillmötesgående jag i tullen?), åkte med en virrig taxichaufför utan GPS som frågade åtta gånger under resans färd vart det var vi skulle, och det var inte utan vår förvåning han hittade rätt och plötsligt plingade vi på dörren hos Nicole som vi inte sett i julas och som kom springades nedför trappan och utropade “VAD FORT DET GICK!”. Efter att vi kramats och snackat skit en stund somnade vi som små jetlagade stockar i hennes rum i Bushwick -> vaknade pigga å glada om torsdagen som började med lyx-äggmacka och bottomless coffee yesplease.

Sen traskades det runt kan ni tro. I en stad som inte var jetlagad och morgonpigg som vi.

Mitt resesällskap <3

OK, tänker ni, men var är alla skyskrapor? Jo, nu ska jag lugna er. Här får ni njuta av ett par bilder på höga hus:

När benen blev trötta och magarna tomma gick vi enligt order från vänner som vart i stan förut och köpte burgare på shake shack (friterad portobellosvamp med ost inuti yes, yes please!) som vi tryckte i oss till denna fenomenala utsikt.

Så pass att det är värt två bilder på att.

Med nya energier i benen traskade vi vidare genom Central park och bort till Upper East,

med denna glada turist som kartläsare.

Sen gjorde vi sådant som visst inte dokumenterades på bild: tex drack happy hour-öl och spelade kort innan Nicole slutade sitt jobb vid klockan fem och kom och mötte upp oss.

Denna pingla till dam som alltså bor i denna smått trevliga stad sen i somras, och testar på livet som amerikan.

Och så får denna bild, som var det sista som dokumenterades innan vi proppade magarna fulla med italienska delikatesser, avsluta första dagen i staden som visst sover (i alla fall om morgnarna).

Comments

  1. Emilia Hallberg

    gud så vackra bilder!

  2. Thea

    Det ser helt fantastisk ut, Emmy <3! Jeg sitter og tittar tilbake i arkivet og forsøker å hitta togluffsinnleggene dine fra 2012, men jeg klarer ikke å hitta dem. Skal på togluff nedover i øst europa i sommar (så peppad) , og kommer i håg at jeg ble så inspirert av alle bildene dine fra den turen!

  3. Ellen Lindberg

    fasen så fint!

Leave a comment