två favoritrecept

Låt mig presentera två av mina favorit-vardagsrätter som funkar lika bra som middag, som i matlådan. Båda är vegetariska och går finfint att göra veganska (bara att byta ut grädde mot havregrädde). Funkar ypperligt! Först ut är en Tofu tikka masala som är så sjukt god! Smakar minst lika bra som på restaurang och går dessutom snabbt att laga. Har man väl investerat i kryddorna så är den dessutom billig eftersom man har det mesta hemma i kryddhyllan. Recept här!

Nästa på tur är en pumpasoppa som får smaklökarna att dansa av eufori. KAN inte hitta receptet online så det får duga med ett avfotat utskrivet recept. Sambal oeleken skapar en perfekt hetta till den smakrika och rättså söta soppan. Har aldrig haft fläsket till och tycker inte att det fattas någon smak, viktigt dock att komma ihåg att spara kärnorna som du rostar på stekpannan och toppar soppan med. Även denna soppa blir rätt billig + går snabbt att laga vilket ju alltid är ett stort PLUS.

Laga, ät å njut!

Leave a comment