club mate, kranskris och ett lifehack

Jag har inte rört vid en dator på prick tre veckor. Det känns skevt när jag fingrar på tangentbordet – som om muskelminnet har glömt. Efter ca trettio sekunder är allt som vanligt igen, men det känns härligt att veta att fingrarna, åtminstone i tjugoen dagar, fått vidröra boksidor och pennor och papper istället (och en del mobil-scrollande förstås. är ju bara människa). Nåväl, jag tänkte att vi spolar tillbaka tiden sisådär veckor, och hamnar då på tidpunkt midsommar, placering Berlin:

Jag, Lise och Solveig begav oss med tåg (som blev till buss pga klydd) -> Berlin torsdag kväll, och lagom tills vi hade hämtat nycklarna och installerat oss i våra boenden på fredag morgon plingade denna varmt välkomna gäst på dörren.

Efter lite klassiskt förkrök ackompanjerat av vodka + mate, yatzyspel och konfetti som vi hittade i lägenheten, spatserade vi bort till Nordic music’s variant av svensk midsommar, i form av en festival.

Som ser ut lite så här, dvs med allt man kan önska: Blommor i stora tunnor, midsommarstång, svenska band som spelar, vegansk midsommarmat och lingonsnaps för dem som vågar sig på det. Lätt den satsigaste midsommarfesten jag vart på! Vi gav oss på midsommarkrans-projektet direkt, för att komma i stämning. Det var Axels krans-oskuld och han tyckte det var så här kul:

Och jag tyckte det var så här kul (bild lånad av Nordic music):

Tack och lov kom dessa två goda pedagogerna till undsättning och det blev en krans till slut = alla glada och nöjda:

Skamligt nog är den sista bilden jag tog denna, och som om det inte vore illa nog kan jag inte ens visa upp resultatet från fotobåset pga glömde fota av. Vilken cliffhanger va, ni går nästan i bitar av nyfikenhet! Erkänn!!!! Nåväl. Resten av kvällen fortskred ca som följande: Vi gick till Michelberger där vi drack kaffe, bubbel, spelade pingis och Axel tappade sitt ID-kort ner i en springa i trätrallen (OBS hade ej med sitt pass så detta var ju sannerligen förödande) och det var ca 30 nervösa minuter innan vi lyckades dra upp det med hjälp av x antal tuggummin + två grillpinnar (!!!!) (vsg för lifehack). Därefter kilade vi, lättade, tillbaka till midsommarfesten och dansade vi runt midsommarstången värmde oss vid brasan tills vi luktade som 20-års lagrad whiskey drack några öl till vandrade bort till Berghain som visade sig vara stängt svirade vidare till en annan klubb bara för att inse att vi var för trötta och egentligen bara ville hem och sova, vilket vi gjorde. Snipp snapp snut, så var den fenomenala midsommaren 2017 slut!

Leave a comment