100% körsbärsplockade vardagsglimtar

Okej – dags att bryta av all jäkla semesterromantisering med lite vardagsromantisering tycker jag. Det där med kontraster vetni, det är viktiga grejer. Ok erkänner, hade blivit bättre kontrast om jag dokumenterat jobb-frustration, min IBS-mage och ångest. Men sådant gör sig sällan bra på bild, så vi tar en titt på de trevligare glimtarna istället:

Efter att ha lajvat distansförhållande i ett par månader var jag uppe i Stockholm en andra, och sista gång för i sommar. Axel utlovade sommarväder men höll EJ löftet. Gick ingen större nöd på oss dock – vi dansade på bröllop och han fortsatte lära mig hitta i, och tycka om Stockholm. Det går framåt!

Och så har han flyttat tillbaka ner till Lund igen, tack och lov. Så vi har hängt ikapp den förlorade tiden i sommar. Inser att det blir mycket Axel här nu hehe men så blir det när man nykär och världen vissa (de flesta) dagar krymper till 1.95 centimeters höjd.

Och! Så har jag vart på festival! HAVEN som körde sin debut i Köpenhamn förra helgen. Mycket välorganiserat och bra-bra-bra. Bäst var Bon Iver (+ att Justin Vernon gjorde två spelningar för minipublik som var helt amaze) och IKEA-tältet som bjussade på festivalens bästa rejv (därav de två nöjda IKEA-medarbetar-fejsen på näst sista bilden).

Detta hände häromdagen, jag gjorde en nästan rituell invigning av hösten (okej, kanske tjuvstartade liiiite) och klippte lugg.

Och – nu är vi nästan i realtid. I lördags bestämde jag och Axel oss för att det visst inte var höst/för sent för att sommarutflykta, så vi åkte till Ven. Båtturen tog precis en yatzy-runda, dvs precis perfekt lång tid.

Sen hade vi det så här fint, tills vi var så nöjda och mätta på intryck att vi åkte tillbaka och somnade tidigt som ett gammalt gift par (och dessutom vaknade innan klockan ringde i morse, för att göra det ännu mer autentiskt).

Comments

 1. Malla

  Hei! Jeg har lest bloggen din lenge og jeg må bare si at hverdagsromantisering og alt noen ganger er det man trenger. Kjæresten min slo opp med meg utav det blå for få dager siden og jeg lurte på om du har noen gode tips til hvordan man kan bearbeide det og bli seg selv igjen? Akkurat nå gjør det bare vondt.

 2. rebecca

  så himla mysigt ju! fint att ses på haven!

 3. Leonora

  Hej! Alltså det här med ibs. Hur fixar du vardagen?? Jag vet inte om jag skulle säga att jag har ibs men jag har sjukt mycket problem med uppblåst mage/gaser/magont (magontet till följd av gaserna liksom). Det gör mig begränsad. Vet typ inte hur jag ska kunna ha ett förhållande till exempel. Och har världens ångest inför min resa till australien i vinter när jag måste sitta 12 timmar i sträck på ett flygplan, vetifasen hur det ska gå, kan redan känna hur min mage exploderar. Har du några tips som gör livet lite lättare?
  Kram! Din blogg är verkligen guld

  1. emmylinnea

   Åh hej Leonora! Fan vad jag önskar att jag hade ett bra svar eller hokus-pokus-knep. Men nä; jag känner verkligen igen mig i det du beskriver. Det enda som går att göra är typ att acceptera och hitta sina vägar runt problemet. När det kommer till föehållanden har jag upplevt mååånga dagar/kvällar med ont i magen till följd av att jag inte vågat/velat fisa. Men allt eftersom man lär känna varandra och blir bekväma så får man bara prata om, och släppa den rädslan. Förhoppningsvis älskar hen en ändå :))). Och ang. Flygplan säger jag: gå på toa så ofta du vill och prutta på! Jag och en kompis gjorde en långflygning för ett tag sen och när jag frågade henne efteråt sa hon “jag satt och pruttade lite hela tiden” dvs: så gör folk på långflygningar. Nöden har ingen lag, sorry not sorry etc ;) Men två grejer jag testat som är mer konkreta är 1. Probiotika (200 bakterier i ett piller. Kan, enligt forskning, hjälpa mot ibs) och 2. Testa att käka enligt “fodmap” som är typ en scanning av vad som utlöser ibs:en genom att ta bort och sen addera livsmedel. Jag testade en period och tyckte jag iaf lärde känns min mage liiite bättre. Lycka till och låt för tusan inte magen styra över ditt liv <3

 4. Sonia

  Så fina vardagsbilder och blir extra skoj när man känner igen platserna på bilderna! Skåne är så vackert!

 5. Sandra Leone

  Vet ingen som passar så bra i lugg som du! Det är så att en tappar balansen lite.

 6. Ellen

  luggen!!! så himla fint, passar dig så jäkla bra.

  1. emmylinnea

   Tack Ellen<3

Leave a comment