Snabba cyklar, paradisstrand x 2 och åskknallar

Okej, låt mig gnugga mina minnesknölar. Vart var vi sist? Strunt samma, nu är vi i alla fall i Kroatien, på ön Vis, på VÅR EGEN TERRASS MED HAVSUTSIKT. För 250 kr natten per skalle. Smaka på den ni!

Storfrukost, dagen till ära. Vi skulle nämligen trotsa alla andra som hyrde vespa/bil och körde runt ön, för att istället göra’tt på cykel.

1 st solig Solveig <3

Vi körde förstås fel och kom garanterat på den absolut jobbigaste vägen. Branta backar uppför som brände benen mer än solen och nedförsbackar med sådan lutning att man var tvungen att bromsa för att inte riskera livet.

Men så hux flux, körde vi över en topp och möttes av detta, och all mjölksyra var som bortblåst. Finns inte mycket som är vackrare än att se så här mycket hav på en gång.

När vi kollat oss mätta cyklade vi vidare mot första stoppet: en paradisstrand!

Kolla bara!!!!!!! Åk hit. Rukavac heter att!

Sen cyklade vi upp och ner och upp och ner en stund, tills det var dags att parkera cyklarna och börja traska nedåt. Jag var fenomenal nog att ta gympadojjor till skillnad från dessa två som tog Birkens. Gissa vem som var mest nöjd under vandringen???

Men även dåliga skor var snabbt bortglömt när vi insåg vart vi var på väg – paradisstrand nummer vå!

Alltså!?!?!?! Hit måste ni också åka. Stiniva – lägg det på minnet.

Detta systraskap <3

Sen fick vi plötsligt megabråttom för det uppdagade sig ett oväder från ingenstans och vi halkade uppför de branta backarna som nu började bli leriga av regnet (gissa igen: vem var mest nöjd med sina skor?)

För att sedan hoppa på cyklarna och cykla under åskan på folktomma landsvägar tills till och med jag (som gillar åska) blev livrädd och vi fick ta skydd i en gammal busskur där vi sedan satt och knaprade på våra sista reservkex och grinade illa åt alla som körde förbi utan att fråga om vi behövde hjälp, tills ovädret lugnade sig.

Tack å lov visade det sig sedan att vi hade tagit en mycket snabbare väg tillbaka och att det bara var att rulla hela vägen hem till lägenheten. Sen åt vi chips och drack öl tills vi var så trötta av all fysisk ansträngning att vi tvingades erkänna dagen avslutad.

Comments

 1. Babi2

  BAAAABI, saknar detta <3

 2. Josefine

  Wow. Så himla fint.

 3. Thilda

  Åh vad härliga stränder! Men hur hittade ni detta braiga, göttiga boende?!

 4. Sandra Leone

  Gaah så fint! Bra grej med gympaskorna

 5. Ellen

  alltså åh, så fint! blir så himla sugen på att resa nu. 2018 måste få innehålla minst en.

 6. Rebecca

  fy tusan vad mysigt.

Leave a comment