Introduktion: Sthlm Style Stories

STHLM Style Stories är berättelser från Stockholms modevärld. Bakom Radars senaste bloggtillskott står stylisten Evelina Nässén och fotografen Pauline Suzor. Vi ställde dem några frågor för att få veta mer om vilka de är.

Berätta mer om vilka ni är.
– Jag är nitton år och bor i Stockholm, säger Evelina. Jag jobbar som frilansstylist, men ägnar mig även åt att sy och designa kläder och har under en tid jobbat som assistent åt modisten Malinda Damgaard. Det bästa jag vet är att få klä upp mig otroligt mycket. Jag älskar att ha extravaganta sminkningar och kläder på mig, speciellt när jag går ut och festar med mina fina vänner. Det är otroligt viktigt för mig att få uttrycka mig genom det jag har på mig. Och nu så bloggar jag här på Radar tillsammans med Pauline.

– Jag är en tjugoårig mauritisk-svensk-dansk fotograf som kommer från Mölle, men nu bor i Stockholm, säger Pauline. Jag har alltid varit väldigt kreativ, målat och haft ett stort musik- och modeintresse. När jag var tolv fick jag min första engångskamera och sen den stunden har foto varit mitt liv, mitt allt. Jag har alltid använt måleriet, musiken och kläder som ett sätt att uttrycka mig, men det är genom foto som jag verkligen har kunnat förmedla mina innersta känslor. Mode är en konstform och mitt hjärta ligger i att fota just det, att kunna fånga de känslor som kläderna uttrycker. Jag är nyutexaminerad från Berghs Nordic School of Photography och läser just nu konstvetenskap på heltid samtidigt som jag driver mitt egna fotoföretag och bloggar här på Radar.

sthlm2
Evelina Nässén.

Hur lärde ni känna varandra?
– Vi möttes första gången på en hemmafest hos en gemensam kompis, berättar Evelina. Men vi lärde inte känna varandra förrän Pauline var modell för mig när jag gick modedesign på gymnasiet och skulle ha en modevisning i Brunogallerian. Vårt gemensamma intresse för mode gjorde att vi blev vänner och började prata om framtida projekt tillsammans.

– Vi är väldigt olika personer, men samtidigt väldigt lika, lägger Pauline till. Vi har gemensamma visioner och förstår varandras idéer väldigt bra. Sedan vi lärde känna varandra har vi gjort många samarbeten tillsammans där Evelina stylar och jag fotar.

Varför bestämde ni er för att börja blogga?
– Jag älskar att ha alla möjliga olika sorters projekt på gång och hittar alltid på nya saker, säger Evelina. Att börja blogga kändes väldigt aktuellt och idén med bloggen var att vi ville visa mode-Stockholm från våra ögon.

– Precis som Evelina älskar jag att hålla på med olika projekt och har länge haft tankar på att börja fota streetstyle, säger Pauline. Det är spännande att se de miljontals personliga klädstilar som finns där ute och jag tror att det är många som delar det intresset. Därför kändes en blogg som en självklar lösning eftersom alla kan se och ta del av upplevelsen. Lika självklart kändes det att starta den med Evelina som också har ett brinnande modeintresse.

Tycker ni att Stockholm är en bra stad för mode?
– Stockholm är en fantastisk stad fylld med otroliga människor. Jag har alltid fastnat för det som sticker ut från mängden oavsett om det är fult eller snyggt. Det finns så många här som vågar vara sig själva och jag träffar ofta på inspirerande och intressanta människor, säger Evelina och Pauline håller med.

– Underbar stad. De som varit i eller bor i Stockholm vet vad man menar när man säger att det inte finns någonting som Stockholm. Jag tror det har smittat av sig på folks sätt att klä sig. Att svenskar klär sig trist är en myt, det finns så mycket intressanta stilar här! Alla klär sig väldigt personligt och det är inspirerande, vare sig man är klädd i helsvart eller från topp till tå i aluminium. Sedan är förstås mångas klädstilar så bra tack vare de fantastiska svenska modehusen.

_ADV8024_2
Evelina Nässén och Pauline Suzor.

Vad kommer vi att få se i bloggen?
– Stockholms modevärld, säger Evelina. Vi fokuserar på att visa det mesta så att alla kan känna vid sig. Det tidlösa, det udda och det trendigaste.

– Vi rapporterar från gatorna, från catwalken och från natten, för att ha full koll på allt.

Du hittar Evelinas och Paulines blogg STHLM Style Stories här.