Klimatsmart streetstyle

Den rekordvarma sommaren har fått många att klimatvakna och vilja påverka situationen framåt. Cykelvarumärket Batavus valde därför att under Fashion Week i Stockholm lansera ett nytt initiativ kallat Cykeltrafikomläggningen. Under modeveckan har de tillsammans med fotograferna Victor Bergstedt och Linn Hansson fångat en liten mer urban street style där flera modeprofiler vi känner till ställer sig bakom idén om att fler borde cykla i Stockholm. 

Initiativet Cykeltrafikomläggningen är långsiktigt med start under Fashion Week. Det har tagit sin inspiration från att Sverige för drygt 50 år sedan bytte från vänstertrafik till högertrafik, med skälet att köa trafiksäkerheten för bilisterna. De menar att det nu är dags att ta en annan problematik på allvar, och denna gång är det miljön och vill därmed få fler att cykla i hela Sverige generellt, men i storstäder som Stockholm i synnerhet. Enligt en undersökning skulle 100 000 människor i Stockholm kunna cykla till jobbet på mindre än en halvtimme, så att fler skulle cykla låter ju klokt. 

Batavus har främst gjort sig kända i Sverige för sina elcyklar, och har inför lanseringen också gått ihop med GodEl för att göra en ännu mer miljövänlig elcykel. Bra tycker vi! Ett långsiktigt initiativ med start under Stockholm Fashion Week som uppmanar företag och privatpersoner att välja cykeln framför bilen, vara lite mer urbana helt enkelt. I och med lanseringen arrangerar de också en tävling där man kan vinna en elcykel, mer info om tävlingsreglerna finns på deras Instagram