Modepersonlighet: Hanne Gaby Odieles

Med mintgröna tjocktröjor, enorma shorts, försmå t-shirtar och fuchsiarosa kappor är Hanne Gaby Odieles klädstil olik allt annat vi tidigare sett.

Belgiska Hanne Gaby Odiele tog sig in i modevärlden som modell. Hon blev upptäckt på en konsert 2005 och inom kort hade hon gått för designers så som Prada, Chanel, Rodarte och Givenchy.

För nuvarande jobbar Hanne som modell men frilansar också som stylist. Nyligen stylade hon sig själv i enorma knallblå Céline-kappor och pyttesmå bh:ar från MiuMiu för en editorial i S Moda Magazine.

Photo: fashiongonerogue.com
Photo: fashiongonerogue.com

25-åringen säger att hon klär sig för att uttrycka nya sidor av sig själv. Det kan vara att ta på sig ett par ovanliga örhängen eller att ändra längden på sin kjol. Genom att justera små detaljer kan du genom din klädstil bli en annan person.

Hanne blandar starka färger med mönster, pojkigt med flickigt, designergåvor med vintagefynd och kombinerar minimalism med maximalism. I enorma shorts, pyttesmå croppade jackor och ett enhörningsgosedjur i väskan skapar modellen originella men samtidigt tidlösa silhuetter.

Enligt Hanne är det genom att experimentera och våga ha på det du vill ha på dig – istället för det du tror att du borde ha på dig – som din stil blir unik. Istället för att tänka efter ska du känna efter. Det som känns rätt för dig kommer kännas rätt för alla andra också.