Radars senaste blogg-tillskott: Anton Cederberg

Det har blivit dags att introducera Radars senaste blogg-tillskott lite närmare. Som ni kanske sett bloggar Anton Cederberg sedan ett kort tag tillbaka här hos oss på Radar. Anton kommer ursprungligen från Göteborg, men studerar sedan september på Textilhögskolan i Borås. Det finns antagligen inget inom svenskt herrmode som går Anton förbi, och det är vi givetvis glada att få vara en del av. Vi ville givetvis lära känna honom lite bättre.

Foto: Gustaf Peterson

Välkommen Anton! Berätta om dig!
– Anton, nyblivna 23 år men bor trots det fortfarande i barndomshemmet. Mitt liv kretsar framförallt kring textilbranschen, där jag studerar textil, arbetar på Volt fashion och numer bloggar här på Radar. Innan mitt stora intresse och fokus på textil började var idrott och framförallt hockey min stora passion. Kanske var det just den lite lägre stilnivån inom ishockeyvärlden som fick mig att ta denna väg.

Berätta mer om plugget, och hur trivs du där?
– Jag studerar på Textilhögskolan i vår regnigaste grannstad Borås. Jag startade utbildningen i september så är fortfarande på först året. Utbildningen är inom produktutveckling och entreprenörskap, och är på 3 år. Programmet innebär både på teoretiska och praktiska moment, vi har till exempel fått läsa affärsmannaskap och vid sidan om tillverkat egna byxor och vävt egna tyger.

När började ditt intresse för mode?
– Det har väl egentligen alltid funnits där. Jag var killen som gärna ville och även köpte en del kläder med min far redan vid 12 års ålder men som oftast inte vågade leva ut i skolan, bland kompisar osv. Det var egentligen vid mitt uppbrott från hockeyn för 3-4 år sedan som mitt riktiga mode-nörderi startade.

Vilket är det bästa varumärket?
– Johnny Johansson med hans Acne Studios. Standard svar, jag vet, men de har sådan spets och en sådan bredd av plagg som kan lösa en hel garderob för egentligen alla.

Foto: Gustaf Peterson


Vilken person har gjort störst intryck på dig rent modemässigt?

– En person är otroligt svårt att välja! De som inspirerar mig mest är personer som är sig själva och gör sin grej. En av dem är min far som inte alltid klätt sig eller gjort det som förväntas av just honom.

Har du ett favoritmaterial?
– Material är i många lägen precis som färg, kommer och går med trender. Ett material jag dock alltid kommer vara svag för är mocka.

Vad vill du bli när du blir stor?
– Att få fortsätta att jobba med just det jag gör idag, det vill säga mode och textil. Om jag ska vara mer konkret har just design och framtagning av plagg varit en dröm länge. Mitt intresse för att skriva om just mode har vuxit enormt sedan bloggen startade i november, så vem vet kanske fastnar jag i det.

Vad gillar du mer att göra på fritiden?
– Den alltid så svåra frågan att svara på, och att svara något eget. I alla fall är träningen något som ligger kvar från min tidigare idrottskarriär och som utövas så fort jag får tid. Förutom det är det sociala livet utanför jobb och plugg högt prioriterat, där det ofta blir en del häng över en öl eller två.

Vad kommer vi få se här på din blogg på Radar?
– Framförallt vad som trendar på modescenen, men också shoppingtips, personer och brands ni bör hålla ett öga på samt också mitt liv inom den textila världen.

Slutligen, vilka tycker du vi bör hålla ett extra öga på 2018?
– Min blogg på radar! Förutom det skall det bli väldigt intressant att se åt vilket håll modevärlden går, när det sker ett sådant stort skifte på maktpositionerna, senast i raden Virgil Abloh. Sedan tycker jag alla allmänt bör hålla koll vår unga modepärla L’homme Rouge.


Några snabba:
Morgon eller kvällsmänniska?
– En kopp kaffe på morgonen är svårslaget!

Frukost eller middag?
Middag

Tokyo eller New York?
– Tokyo, nummer 1 på min reselista!

Film eller bok?
– Ungefär lika värdelös på båda…

Pop eller hiphop?
– Hiphop

Se till att följa Anton här på Radar, men även här på Instagram!
Se mer av Gustafs bilder här.