dd03-photo1
hero
dd02-photo2
dd01-photo2
dd04-photo4

Mykita / Damir Doma

Mykita är ett av samtidens mest innovativa och intressanta glasögonmärken. Nu har de släppt ett samarbete tillsammans med modeskaparen Damir Doma.

Bakom glasögonmärket Mykitas framgångar döljer sig både hantverksskicklighet, stilren design och högteknologiska material. Sedan 2003 har de designat och tillverkat bågar till glasögon och solglasögon för hand i sitt högkvarter i Berlin. Ett ständigt sökande efter smarta tekniska lösningar och spännande designsamarbeten har gjort Mykita till ett av samtidens mest innovativa och intressanta glasögonmärken. Idag säljs deras bågar i sextio länder världen över och har burits av namnkunniga musiker och skådespelare som Beyoncé, Rihanna och Nicolas Jaar.

I deras senaste samarbete har de tagit fram fyra bågar tillsammans med modeskaparen Damir Doma som tillsammans med Paper Rain står bakom modemärket med samma namn. Damir Doma är känd för att med en utsökt känsla för stil experimentera med strukturer, siluetter och uttryck. Samarbetet med Mykita beskrivs som översättning av de traditionella runda bågarna till ett modernt uttryck.

Damir Doma och Mykita.
Damir Doma och Mykita.

– De här formerna sammanfattar Damir Domas uttryck perfekt, säger Damir Doma. Redan från början var vårt mål att översätta den traditionella runda formen till något modernt och skapa ett ikoniskt objekt.

De fyra bågarna som blev resultatet av samarbetet kallas DD01, DD02, DD03 och DD04 och finns som både solglasögon och optiska glasögon. Se mer här.