Fashion är tillbaka

Fashion är tv-programmet som tar med tittarna på en spännande resa genom modevärldens många dimensioner. Nu är det för tionde gången tillbaka i rutan.

I torsdags var det återigen dags för en ny säsong av Fashion i SVT. Fashion är tv-programmet som dyker djupt in i modeindustrin, rapporterar front-row från modevisningarna och hänger med allt ifrån de stora till de ännu okända modeskaparna. Det svenskproducerade modemagasinet sänds i mer än hundrafemtio länder världen över vilket även speglas i innehållet. Nytt för denna säsong av Fashion är däremot att man kommer att fokusera mer på det svenska modet och det som man i Sverige gärna talar om som det svenska modeundret. En nyhet är också att varje avsnitt kommer att ledas av en ny moderelaterad person som har anknytning till det tema som man vill belysa i avsnittet.

I det första avsnittet ligger fokus på sammankopplingen mellan mode och musik och tittarna får följa med till Tysklands huvudstad Berlin. Som både DJ och modeskapare samt bosatt i Berlin har Sanna ”La Fluer” Engdahl fått äran att guida tittarna genom relationen mellan mode och musik. Men en del andra svenska artister som exempelvis Icona Pop och Elliphant dyker också upp i avsnittet.

Under säsongens gång kommer teman som vintage, det latinska modet och cykelns roll inom populärkulturen att tas upp och städer som Mexiko City, Miami, London och New York att besökas. Artisten Linnea Henriksson och kostymören AnnSofie Nyberg är två av de sex personer som kommer att agera guide i programmet.

Fashion sänds i SVT samt på SVT Play i sex avsnitt under våren. Det andra avsnittet sänds torsdag den 25 april och du kan se det första här.

Josefine Nyberg