Powerplant_130312-interlaced-4
Powerplant_130128_12bit-5-färgjusering
Powerplant_130312-deinterlaced-1

Power Plant Elements

Den kreativa konstellationen Power Plant har sedan tidigare vävt samman musik och konst. Nu väver de in även mode i sin verksamhet och släpper en kollektionen under namnet Power Plant Elements.

Tanken med Power Plant är att skapa möten mellan kreativa människor oavsett konstnärligt medium. Hittills har de haft fokus på musik och konst, men med kollektionen Power Plant Elements väver de in även mode och film. Tidigare har de bland annat låtit konstnärer designa omslagen till de skivor som släppts under etiketten Power Plant Records. Bakom det mångsidiga Power Plant står den minst lika mångsidiga Sanna La Fleur Engdahl som vid sidan om att spränga barriärer mellan konstformer även är DJ och musikproducent. Idén till Power Plant Elements fick hon efter att hon insett att de fanns en efterfrågan på merchandise från skivbolaget. Sanna bestämde sig då för att skapa merchandise – men på sitt eget sätt.

Tillsammans med designern Stacey tog hon fram en mörk, sofistikerad kollektion med åtta plagg i material som läder, ylle och jersey. De asymmetriska skärningarna och skarpa silhuetterna återspeglar den konstnärliga minimalism som Power Plant står för. Inspirationen kommer från den mörka skandinaviska naturen och kläderna är uteslutande skapade i svarta nyanser. Tillsammans med kollektionen släpps även en film regisserad av Stina Lütz och producerad av Sanna.

PPE

– För mig hör mode och musik ihop på många sätt. Jag etablerade Power Plant som en grogrund för olika projekt där musiken är kärnan och utifrån det kom mode som ett naturligt steg vidare, säger Sanna La Fleur. Eftersom mode och musik inspirerar varandra på så många olika sätt ville vi fokusera på betydelsen av de två i relation till varandra genom att skapa en visuell och musikalisk representation för Power Plant Elements.

Power Plant Elements kommer att säljas i Power Plants webshop samt på JUS i Stockholm från och med den 10 juni. Se filmen för kollektionen här.