One Star Hotel – London

Igår åkte jag till London, mest med anledningen att besöka Converse One Star Hotel som över tre dagar håller till i Shoreditch. Hotellet leker med stjärnkonceptet och vill helt enkelt visa upp sig som det sämsta hotellet, med skränig musik, piratradio-sändningar, intervjuer, fester och så vidare.

One Star Hotel fokuserar också på 90-talet som en gyllene tid för subkultur, ungdomskultur och street wear.  Shoreditch har länge setts som en kreativ hub, och det var under 90-talet som Londons östra delar, med sina kulturella kids, sin rika klubbscen och de många musikstilar som tagit fart här placerades på kartan för just detta. Övergången från stökigt utkant till trendigt nav är en förändring flera storstäder vittnar om.


Nya ljusrosa One Stars, matchar givetvis inredningen perfekt.

Om det är något som finns på event som dessa är det fotografer. Jag passade dock ändå på att ta med mig dessa älsklingar: engångskamera (alltid) och min relativt nyinköpta Canon.

Dagens crew: Elina från tidningen Styleby, Johannes på Converse och Noel från Café.

Dagens inleddes med en paneldiskusion om subkulturer, stil och hur samhället i stort förändrats de senaste åren vad gäller street wear, musik och det ansvar som kommer med stort utrymme på sociala medier. Väldigt inspirerande att höra dessa personer samtala. Skillnaderna är stora då exempelvis Leo som är 15 inte kan föreställa sig en tid utan Instagram, Youtube och andra sociala medier, och Acyde som varit med långt innan High Snobiety kunde berätta om vilka kollektioner som släpps. Samtalets leddes av Megan Munro som numer jobbar på tidningen Dazed & Confused. Efter henne till höger; Leo Mandella, mer känd som Gully Guy Leo, rapparen ASAP Nast, designern Mimi Wade, Grace Ladoja som bland annat är manager och rådgivare åt Londonfenomentet Skepta och slutligen Acyde som varit med och grundat kollektivet No Vacancy Inn. 

Sedan skulle jag intervjua Yung Lean som behövde lämna hotellet i slutändan. Jag tog istället ett litet snack med New York-baserade Made Me.

Johannes i deras gula 90-tals dröm.


Tariq Devegas, mer känd som rapparen A$AP Nast, är en del av kollektivet A$AP Mob. De olika artisterna hade egna rum på hotellet, och hans rum var helt och håller inspirerat av 70-talet, vilket jag givetvis tyckte var helt fantastiskt. Han brukar oftast beskrivas som hip hop-världens mest moderiktiga rappare, vilket i panelsamtalet inte verkade vara något han personligen tog avstånd ifrån. Nåväl, med all rätt. Nedan ser ni en av bilderna på honom i Converse senaste kampanj. Det är inte en ful man.


Nu ska vi äta middag och tillbaka till One Star Hotel för öppningsfest. Mer bilder kommer när bilderna är framkallade.

Olle


Här hade vi ännu ingen aning
om att jag skulle plocka tvätt ur vår gemensamma tvättmaskin
att han skulle laga middag till mig nästan varje kväll
att vi skulle måla insidan av garderober under lägenhetsrenovering.
Och att vi en dag nästan tre år senare skulle vara påväg att bli sambos på riktigt.

Fyra i trä

En av mina många internet-hobbies är att klicka runt på arkitektur- och designtidningen Dezeen. Risken är alltid att fastna lite för långa stunder bland geometriska himmelriken, betongoaser och japanskt trä. Inte minst känns det roligt att kika runt där nu när jag håller på att renovera min lägenhet. Och även om det mesta ej är inom någon som helst rimlighet för mig, varken vad gäller storleken på hemmen eller prislappen, fungerar det bra som inspiration. Lått oss ta en kik från några nyligen tillagda favoriter här nedan. Det är ju nu denna vecka och under helgen dessutom fullt fart på Stockholm Design Week där det finns oändlig inspiration för den som vill inspireras.Om vi börjar med denna trädröm i Melbourne där fokus låg på att göra enplanshuset så hållbart som möjligt. Jag har personligen tänkt gå ifrån trä och alla helst mörkare trädetaljer i lägenheten nu, men jag blir ju sugen på att slopa dessa planer när jag ser detta. Kolla bara bokhyllan?

Eller detta vackra hus i Mexico, i betong och trä, av en arkitekt vid namn Tapia McMahon.

Även denna fina Barcelonalägenhet som renoverats i betong och marmor av Raúl Sanchez Architects.

Och slutligen detta fantastiska u-formade hus av arkitekten Takashi Okuno. Den Japanska och avskalade estetiken gjorde stort intryck på mig under mitt halvår i Tokyo. Även betonginslaget i de andra exemplen ovan får mig att längta tillbaka en aning. Det var också i Tokyo jag egentligen över huvud taget kom i kontakt med arkitektur första gången genom de många arkitekturstuderande jag lärde känna där, Jon, Johan och Ludvig bland annat. Dessutom handlar Tokyos stadslandskap mycket om arkitektur, och det faktum att deras stadsplanering skiljer sig rätt mycket från andra städer i detta avseende.

Igår var jag med samma Jon som nämnd här ovan på Ung Svensk Form på ArkDes. Det fanns ett flertal fina verk, bland annat ett i keramik, men mer om det senare.
Slut på dagens inspirationsdragning!

 

VSCO

Jag fick en fin jacka av The Cords. En svart manchester har jag länge velat ha, tack och bock!
I bakgrunden skymtar ni mitt snart färdiga sovrum. Ombyggnation och vuxen-lajv.
Nu snart dit igen, det eviga beslutet i att välja vit färg. När man bara trodde att vitt bara var vitt, det har jag fått äta upp.