Correspondence

Söndag igen. Ännu en vecka av sol har passerat och jag njuter njuter njuter. Relativt nyligen var vi i Värmland. Jag och Olle, sedan med besök av mamma och pappa. Förutom att bada, läsa, laga mat och sola läste jag tidningen. Helgprenumeration på DN är något jag uppskattar enormt och denna helg var det en mycket fin och lång intervju med Annika Norlin (också känd som personen bakom Säkert!). Annika verkar vara en sådan fantastisk människa, med stora tankar och ett väldigt varmt hjärta. I intervjun nämndes också det projekt hon sedan starten på 2018 gör med tillsammans med Jens Lekman, en annan personlig favorit. Projektet kallar de för correspondence och innebär helt enkelt att de “brevväxlar” genom låtar.

Jag läste om detta redan i januari, men gav det inte någon närmare uppmärksamhet då, men där på terassen i Värmland, omgiven av bara skog, kändes det helt rätt att lyssna igenom hela korrespondensen. Varje månad släpper de alltså en låt, som delvis är ett svar på det tidigare musikbrevet, men även med nya tankar. Hittills har 5 låtar släppts, och snart, i början på juni lär ytterligare en koma. Det är fina, vardagliga texter, vilka finns att läsa både i textform, men också att lyssna på. Alla låtar är tänkta att endast bestå av ett instrument, och deras röster. Hur fantastiskt att höra dessa två individer ha en konversation med varandra? OERHÖRT tycker jag. Jag har dels en förkärlek till brevväxlandes som medium, vare sig det sker över mail, via brev eller via annat. Det är något med det faktum att man måste formulera en hel berättelse som sedan ska bemötas, snarare än 200 tecken i FB-chaten. Jag har också en enorm respekt för både Annika och Jens, samt det sätt de skapar på, tänker på och tillåter sig själva att göra små roliga projekt som detta.

Kika på länken och se själva!

Här nedan ett utdrag ur Jens första brev till Annika (januari):

It’s a miserable, sad and lonely life
You’re a slave to your fears and then you die
But once in a while the skin becomes thin
You stand there by the door saying “can I come in?”
I just want someone to talk to
Well maybe not just anyone
I’ve always liked what goes on in your brain
So would you like to correspond?”

Här ett utdrag ur hennes första svar (februari):

“It’s fun
come to think of it
I know no less erotic places than locker rooms,
sweaty women drinking protein drinks with sweaters
but no pants on
talking about kids and work and training
Blowing noses and
laughing and complaining
Jens, I must go now, I’m heading home
On the yard, a small amount of snow has laid to rest
I hope you bought yourself a quilted jacket down in Gothenburg.
Jens, I wish you all the best.”

Helg och vårstad

Man skulle kunna tro att dessa soliga bilder som följer är från denna helg, men de är från den första drömmiga helgen som var nu för några helger sedan. Ni minns den va? Jag köpte i somras på loppis en härlig analog Canon-kamera. Helautomatisk med blixt. Jag är oerhört nöjd över dess spenderade 50 kronor och tycker att bilderna blir väldigt fina! Har nu precis framkallat tre rullar och har två till på gång. Dyrt är det, men ack så roligt! Låt oss kika lite på första delen av den härliga lördagen.

Jag och Olle vaknade hemma och som alla andra dagar och blickade ut över Ellies soliga hus. Praktiskt med grannar mitt över gatan. Min kära vän Dalibor ringde redan innan frukost och frågade om vi ville ses, det ville vi givetvis. Här har ni den glada och fantastiska!

TOKmycket folk på Hornstullsmarknad denna dag, som alltid när solen ligger på. Vi köpte cola och åt mat, så det gick ingen nöd på oss.

Här Johan och Sigge! Vilka killar va!

Lite svettig i håret, men så blir det när det är ca 40 grader i solen, vilket det var här! Den låg på alltså.

Olle <3

Och mitt kära Uppsalagäng! Här även Vincent. Tänk alla dessa fantastiska människor jag fick möjlighet att lära känna där!

Vi begav oss vidare när solen blev lite för intensiv. Först inhandlades sedvanligt systemetvaror kvart i tre, och sedan glass. Därefter gick vi till Vincents pappas fina innegård och hängde en stund. Här Vincent och Olivia, fina!

Sådan solig!

Det kändes snarare som att vi satt på någon uteservering i Frankrike, som alltid när Sverige visar sig från sin bästa sida. JA TACK!

Här någonstans begav jag mig den sista vägen hem för att hämta cykel och cykla in till Hugos kalas i annan del av stan. Mer om det i nästa inlägg! Riktigt stark contenttag med utomhushäng och dubbla takterasser!

Snart måndag. Pust, men åtminstone är vädret fortsatt på vår sida! :)

Musiktips

Nu är det onsdag och det har precis varit påsk. Precis som många traditioner härstammar påskledigheten från den kristna tron, och vi tackar nu alla ja till den med hull och hår vare sig religion är ett naturlig inslag i vardagen eller inte. Jag passade på att läsa lite om påskharen och äggen som båda är två tydliga fruktbarhetssymboler. Alltid roligt att veta. Påsken innebar i alla fall för min del fyra dagar av ledighet på Gotland, det tackar man ju inte nej till. Jag åkte med hela familjen till mammas barndomsgård på Gotland. Där mormor bor i flygeln och morbror John, moster Helene och kusin Gustav i stora huset. Vi var i sommarstugan, åkte in till Visby och åt mest hela tiden. En del snaps och snapsvisor på gutamål blev det allt också, som sig bör. Jag har nu också fått ett musiktips av Lovisa jag vill dela med mig av, Leon Bridges som precis släppt nytt. Den 13/3 släpptes de två singlarna Bad Bad News samt Bet Ain’t Worth the Hand, och nu förra veckan denna video till låten Bad Bad News.

Leon Bridges kommer ursprungligen från Texas, är nu signad med Columbia Records tillsammans med giganter som Adele, Beyonce, Tyler, The Creator och The Internet. Han har blivit flertalet grammy-nominerad för sin R&B och Soul, och då bland annat för hans debutalbum Coming Home som kom 2015. Jag ställer mig härmed till den långa raden som längtar efter albumet GOOD THINGS som släpps den 4/5! När vi ändå är igång kan vi kolla på den andra videon som släpptse nu i förrgår, till låten Bet Ain’t Worth The Hand.

När vi ändå är igång måste ni, om ni inte redan sett den, se Seinabo Seys video till låten I Owe You Nothing! Den är ett riktigt magslag! Ännu mer pepp och stolt blir jag när min (och Lovisas för den delen) kompis Adam agerat producent. Se och njut. Och njut av sista påsken så hörs vi.

Håll till godo så hörs vi snart. Förhoppningsvis mer snart än senast. KRAM

Renovering och helgen som var

Måndag och ny vecka! Lång dag med möte på möte, men svamphjärnan vill lära sig så vad gör väl det.
Här kommer lite helgen som varit. Den har mest bestått av lådupppackande då jag och Olle precis börjar komma igång med lägenheten. Längre ner i inlägget här får ni se hur lägenheten har blivit nu när det äntligen snart är klart. Jag har renoverat min lägenhet under några veckor och den har nu blivit en tvåa. Förutom att jag blivit ännu mer skuldsatt har Olle flyttat in och vi är sambos på riktigt. Vuxet och så vidare. Vi börjar med fredagen!


Lars bjöd hem oss på middag till hans lägenhet i Hornstull. Han hade varit och åkt skridskor och där mött en fiskare som precis fått upp en gös som han bjöd oss på. Hur lyxigt med färskt fångad fisk?

Till förrätt bjöd han på vitt vin och två ostron var. Helt magiskt en fredag när vi bara hade tänkt gå hem och däcka i soffan.

Det blev påtvingad fiskpuss

och fantastisk fisk med pepparrot i upphettat smör samt färskpotatis. Riktigt jävla gott. Vi åt efterrätt och kollade på Blue Planet i soffan. En kollektiv önskan om att åka och dyka uppstod genast.

Får ju som sagt numer vakna med han här varje dag. Lyxigt ändå! Lördagen vaknade vi tidigt i och med pensionärsfredagen. Klockan 9 gick vi upp för att äta frukost och börja plocka i ordning i lägenheten.

Målarbyxorna på! Lite tidningsläsning och frukoststund unnade vi oss dock först.
På kvällen vankades det födelsedagskalas hemma hos Ingrid i Sollentuna. Denna fantastiska, hjälpsamma och underbara människor fyllde 25 och hade samlat hela 100 personer i hennes hus där de olika rummen hade olika teman. Det blev lekar, dans till nostalgilåtar, funk och techno. Som ofta på hemmafester uppstod givetvis Spotifykrig vid ett antal tillfällen. Härligt ändå hur människor som ej känner varandra så bra kan förenas i en stark tillfällig avsky mot någon som precis bytt låt innan ett drop eller refräng.
Ballonger!
och en glad jag!
Under gårdagen var vi ju i solen under dagen och fortsatte sedan pilla med lägenheten. Det känns så oerhört bra att börja komma i ordning, laga middagar, kunna bjuda in till middagar, sitta i soffan och bara njuta av att vara hemma igen, utan en massa beslut som ska fattas och saker som ska fixas. Det är ju förvisso en hel del kvar att göra, men mest roligt pill. Har någon tips på billiga och fina bokhyllsystem är alla tips välkomna! Men se hur fint köket har blivit??? Jag har alltså bytt plats på sovalkov och kök och därigenom fått ett sovrum där köket var och ett kök efter hallen där sängen tidigare stod. Köket kommer från Ikea.
Såhär ser det ut från hallen. Fönstret leder in till sovrummet och ger lite ljus in i köket. Det känns så himla bra. Det är ett gammalt fönster från en bygdegård i Solna som säljer gamla fönster och dörrar. Min mamma fann det stället någon gång innan jul och det är helt magiskt!

Till höger kommer vardagsrummet och matbordet. Kylskåpet ska på sikt bytas ut, men det är ingen brådska ännu. Jag är så himla nöjd, om än fattig över många många många år framåt.

Nu ska det läsas bok och sovas. Just nu läser jag Handbok för städerskor av Lucia Berlin. Vi läste den inför första bokklubbsträffen, men då ingen av oss hade läst klart riktigt eftersläntrare den lite. Inför nästa tillfälle blir det Hiroshima min älskade av Marguerite Duras. På återhörelse!