Bacall and Hell’s Kitchen

IMG_2804

IMG_2801

IMG_2796

Hur fina är den röda bak i mitten? Avlider

IMG_2794

IMG_2789

IMG_2786

IMG_2784

IMG_2781

Den andra dagen i New york började med att vi åt frukost för att sedan bege oss upp mot Hell’s Kitchen market (besök om ni är där!!). På vägen dit gick en bit på en trist aveny, men givk då förbi denna utställning om mode genom tiderna och kopiering. Filmer och texter talade om plagiering av kända designers och huruvida det var okej eller inte att designskolor näst intill kopierar kläder när de för i uppgift att “inspireras”. Det stod till exempel att Chanel’s tweedkjol med matchande kavaj är det mest plagierade i klädväg genom tiderna, vilket troligen stämmer. Mycket intressant i alla fall och fantastiska plagg.

IMG_2808

Vi fortsatte upp till Hell’s Kitchen market och tittade på fina saker trots att detta var kallaste dagen och händerna frös. Jag provade lite jackor som alla var väldigt fina, men köpte i slutändan ingenting utom en klänning i sammet. Jackor är det sista jag behöver och jag kände mig ändå rätt duktig som avstod.

 

IMG_2810

IMG_2814

En man hade sitt stånd med en mängd små saker. Gamla kameror, skyltar, cigarettaskar och dylikt. Han sålde också en mängd olika orginalannonser. Jag tyckte att denna coca-cola reklam med uppvaktade life guard-donna var särskilt fin.

IMG_2818

Jag pratade med honom en stund och han frågade om han fick lägga en bild på mig på sin facebook-sida och det fick han. Jag minns dock inte vad den hette nu i efterhand.

IMG_2821

Av den här pratglade mannen köpte jag och mamma två lådor- en superfin med “fickor” i och en gammal skoputslåda. Pappa tycker att vi är lite hopplösa som inte ser någon begränsning av flygresa hem. Jag tycker att det är härligt! En annan gång hade jag och mamma en skyltdocka med oss hem som specialbaggage från London.

IMG_2824

Han hade mycket fint!

IMG_2830

Såhär mitt bland höga lägenhetshus i tegel ligger marknaden som har öppet varje lördag och söndag.

 

IMG_2832

Är ni i New York rekommenderar jag er att åka hit, den är relativt liten men de har hemskt mycket fint. Detta par hade väldigt mycket fina klänningar, matchande set och små väskor till inte alltför dyra priser. Vi var här förra gången vi var i New York också och jag minns att jag då köpte en fantastiskt vacker och böljande paljettkofta.

Andra halvan av andra dagen får ni se imorgon.

– The second day in New York we started with a lovely breakfast and then we headed up towards Hell’s Kitchen market. On our way there we walked on a boring avenue for a while but then ended up at a little museum where there was an exhibition about plagiarism within fashion indistry which was really interesting as well as inspiring with all the beautiful pieces. I especially love the red dress in the middle in one of the photos. After this we kept walking to Hell’s kitchen and I loved it even if I barely could feel my fingers in the cold after a while. We went here last time we were in New York and it didn’t dissapoint me this time either. If you go to New York you should defenitely go visit this market. They have a good supply of vintage clothes and furniture and is not too expensive!

I will show you the rest of the second day tomorrow.

Leave a comment