Berlin dag 3

berlind31

Den andra kvällen begav vi oss till restaurangen “The Bird” som sades ha Berlins bästa burgare.

berlind32

Det var lång lång kö, men som tur var, var vi det enda sällskapet på två, och fick bord rätt snabbt. Här är min man.

berlind33

Med facit i hand konstaterade vi att detta nog minsann var de bästa burgarna vi ätit. Fantastiska. Dessutom var menyerna roliga och bland annat stod det att om en hade tänkt sig att äta hamburgarna med kniv och gaffel, ja då kunde man snällt gå till ett annat ställe. Gå hit! Här tog denna kväll slut och vi somnade mätta och belåtna och en aning möra i benen.

berlind34

Här kommer ytterligare lite mat och i detta fall frukost på ett ställe som heter “Rose”. Felix syster Agnes hade tipsat oss om detta.

berlind35

Felix och lite bröd.

berlind36

berlind37

Vi gick runt i de mysiga kvarteren vid rosa luxemburg platz, då det var där denna frukostservering låg. Jag köpte första dagen en guidebok och denna fina tidnings- och bok-butik var bland annat med där! En blir ju så inspirerad av kreativitet i tryck.

berlind38

Se bara så fint! Jag blir nästan lite knäsvag i butiker som denna. Dessutom kan jag fördröja timmar.

berlind311

Sedan var det dags för museum! Även detta tips av Agnes. Det låg på samma gata som den fina tidningsaffären. Museet var relativt litet och kallas för “KW- museum of contemporary art.” De hade en fin utegård och ett fint café.

berlind312

Fin utsikt över hustak var det också från ett av utställningsrummen.

berlind313

Här är en bildserie med fotografier från diverse krig runt om i världen. Det var, i det hemska, mycket vackra bilder.

berlind314

Här är en fortsättning på utsällningen om diverse krig. Dessa träskulpturer gjordes för att ära de slavar och män som blivit utsatta för hemska skador. De ville under denna tid visa att det fanns något vackert och hederligt i att stå upp för sig själv och för andra.

berlind315

Här ser ni exempel på dessa skadar och processen när det håller på att läka. Det var väldigt gripande.

berlind316

Även i detta rum fortsätter samma spår, med konstnärligt ihopsydda speglar och tavlor. Smart idé!

berlind317

berlind318

Till sist kom vi in i ett rum där det var helt tomt och väldigt tuffa skuggor. Det var en film om en fågel, vars ras kan anamma ett stort antal ljud. Allt från motorsågar, bilar vars motor startas till vattenfall. Det ekade fint och var väldigt fascinerande. Efter detta storsade vi omkring i alla de mindre rummen vi missat och gick sedan för att vila fötterna och ta en öl. Mer om det imorgon.

Nu ska jag åka med Felix och Jakob till Göteborg för att där möta Felicia och umgås lite innan jag imorgon beger mig till värmland med far min. Ta hand om er.


Some photos from the second night and third day in Berlin. We had the most amazinf burgers at a place called “The bird”. You should definitelly go there. Then the morning after we had breakfast at a place calles Rose. We got a tip from Felix’s sister saying that it was a really good place. Then we walked around in the cosy areas aroung that café, called Rosa Luxemburg Platz. We went to a museum called “KW – museum of contemporary art”, which was really cool!

Comments

 1. maillot PSG

  I’ve been browsing on-line more than three hours lately, yet I never found any fascinating article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you probably did, the web might be a lot more helpful than ever before.

 2. ebba

  sv: tack så evigt. Älskar kompositionen i bilden på felix med rose-skylten i topp

 3. hilda

  amazing baby

  1. hanna

   Du är amazing ju! :)

Leave a comment