Drejning, folkuniversitetet och söndag

Här kommer en liten genomgång över veckan som varit, de dagar jag fångat på bild. Jag har förutom nedan också varit på fin utställning på Moderna Museet, Concrete Matters med fokus på Sydamerika, men den får ett eget inlägg. Jag insåg av den att konkretism nog är min typ av konst ändå. Nåväl.

Såhär har jag sett ut idag! Jag avgudar dessa loafers från Dr. Martens! Annars är det fina strumpor från Hysteria by Happy Socks, jeans från COS (ungefär som att ha på sig mjukisbyxor), ny långärmad t-shirt från Wood Wood och favoritkavajen från Hope. Snart flyttar vi från Olles fina lägenhet som ni ser på bilden i bakgrunden. Vi tar däremot med oss Himla af Klint-planschen och soffbordet från IKEAs serie Stockholm med hem till mig. Kanske får monsteran följa med också.

Jag mötte upp dessa två fina för lite brunch. Jennifer, till vänster, bor för nuvarande i Toronto och är hemma under en vecka för att hälsa på oss. Ingrid träffar jag desto mer, hon rockar sin smarta hjärna på KTH om dagarna och kommer med största sannolikhet att rädda världen lite en dag. Jag och Ingrid har egentligen känt varandra sedan dagis, det känns rätt sjukt! Det är fint med vänner man känt sedan man var liten, allting blir så oerhört okomplicerat.

Jag och min kollega Alexandra gick i tisdags för att arbete med en presentation och få lite miljöombyte. Vi valde att testa Gast som det skrivits mycket fint om på senare. Dessutom ligger den precis bredvid Folkuniversitetets lokaler intill Tegnérlunden, så det var nära och bra för mig.

Vi beställde varsin chia-skål och delade på en kanna te. Denna skål har ni säkert sett tusen gånger, men värt att visas upp då det var både fint, mäktigt och gott! Återkommer gärna till Gast igen.

Som ni kanske sett av Instagram har jag och mamma anmält oss till en 11 veckors lång kurs i drejning på Folkuniversitetet. Det är något vi både har pratat om ett tag och när både Linn och Chloë skulle anmäla sig tog jag tummen ur. Här är Linn! Linn är inte lika mycket nybörjare på det här med dörjning som jag och mamma. Hon gör jättefina skålar, fat och annat! Här kan man följa hennes fina arbete. Helt fantastiskt hur mycket fina kurser folkuniversitetet av, kolla in och gör om ni har lite pengar att avvara!

Här är mina första skålar, även om de ännu ej är klara! De ska både brännas och glaseras, men härligt att åtminstone se något i fysisk form. De är inte helt symmetriska, men vad gör väl det? Det är både meditativt, svårt, men också oerhört kul! Rekomenderar varmt. Det känns också väldigt roligt att lära sig lite praktiskt hantverk, som man dessutom kan ha nytta av hemma till yoghurten på morgonen dessutom!
Och slutligen Matilda! Efter drejkursen gick jag, Linn, Matilda och Chloë till Crisp för att äta lite pizza och dricka ett glas rödvin! Fin vana som jag hoppas håller i sig. Jag brukar prata högt om min  ambitionen att bli en riktig kulturtant, lika bra att folk vet det redan nu. Med det känns det bra att investera redan tidigt. Det är allt mycket man ska lära sig att behärska, och det känns som att det här med umgängen kopplat till aktiviteter är en av dessa. Drejningsgruppen och bokklubben är två bra starter är jag ett övertygad om! :)

Leave a comment