Fyra i trä

En av mina många internet-hobbies är att klicka runt på arkitektur- och designtidningen Dezeen. Risken är alltid att fastna lite för långa stunder bland geometriska himmelriken, betongoaser och japanskt trä. Inte minst känns det roligt att kika runt där nu när jag håller på att renovera min lägenhet. Och även om det mesta ej är inom någon som helst rimlighet för mig, varken vad gäller storleken på hemmen eller prislappen, fungerar det bra som inspiration. Lått oss ta en kik från några nyligen tillagda favoriter här nedan. Det är ju nu denna vecka och under helgen dessutom fullt fart på Stockholm Design Week där det finns oändlig inspiration för den som vill inspireras.Om vi börjar med denna trädröm i Melbourne där fokus låg på att göra enplanshuset så hållbart som möjligt. Jag har personligen tänkt gå ifrån trä och alla helst mörkare trädetaljer i lägenheten nu, men jag blir ju sugen på att slopa dessa planer när jag ser detta. Kolla bara bokhyllan?

Eller detta vackra hus i Mexico, i betong och trä, av en arkitekt vid namn Tapia McMahon.

Även denna fina Barcelonalägenhet som renoverats i betong och marmor av Raúl Sanchez Architects.

Och slutligen detta fantastiska u-formade hus av arkitekten Takashi Okuno. Den Japanska och avskalade estetiken gjorde stort intryck på mig under mitt halvår i Tokyo. Även betonginslaget i de andra exemplen ovan får mig att längta tillbaka en aning. Det var också i Tokyo jag egentligen över huvud taget kom i kontakt med arkitektur första gången genom de många arkitekturstuderande jag lärde känna där, Jon, Johan och Ludvig bland annat. Dessutom handlar Tokyos stadslandskap mycket om arkitektur, och det faktum att deras stadsplanering skiljer sig rätt mycket från andra städer i detta avseende.

Igår var jag med samma Jon som nämnd här ovan på Ung Svensk Form på ArkDes. Det fanns ett flertal fina verk, bland annat ett i keramik, men mer om det senare.
Slut på dagens inspirationsdragning!

 

Leave a comment