Luthagen

rum9

rum8

Välkomna hem till mig i Uppsala. I fina mysiga otroligt bra Luthagen har jag haft turen att få ett rum i en studentkorridor med en mängd andra mysiga människor. Jag bor på tjugoen kvadratmeter och delar badrum samt kök med den andra i min korridor. Jag har dock en egen hall med handfat. Den delen visar jag inte här nu, den är inte så fruktansvärt mycket att visa.

rum7

Här ser ni hur min smarta mamma tyckte att jag skulle lösa det faktum att golvet var av fult-klassrumskaraktär. Så vi la ut farmors gamla trasmattor över hela golvet och jag är himla glad över den idéen.

rum5

Här är mitt matbord. Detta bord har både min mamma haft i en lägenhet när hon var yngre, och vi haft som matbord hemma i Stockholm. Stolarna har vi köpt på IKEA.

rum1

Jag tycker, precis som många andra, om tavlor med växter på. Brödburken och brickorna är köpta second hand. Ljusstakarna likaså.

rum6

Här sover jag. Det ska här på den högra väggen fortfarande upp fler bilder, men det får ni se en annan gång. Vimplarna gjorde jag nu innan jag flyttade till Uppsala. En liten rolig och enkel grej att göra.

rum10

En av mina favoritblusar får hänga på väggen tills vidare. Den är köpt på stadsmissionen för tjugo kronor.

rum4

Här har ni mitt skrivbord och min favoritsak- europakartan. Den hittade jag och mina föräldrar på blocketloppisen i somras.

rum3

Denna fantastiska blå stol i sammet hittade jag på myrorna i Boländerna i Uppsala. En av de absolut bästa myrorna jag varit på. Då den bara kostade sjuttio kronor ångrar jag lite att jag inte köpte dem allihop, men jag har för tillfället varken plats nu eller inom någon framtid jag känner till, så de fick stå kvar.

rum2

Här är skostället under spegeln där jag har några av de skor jag tycker allra mest om. Även gitarren får vara med i nya boendet, såklart.

rum14

Här ser ni lite planlösning och lite jag.

rum11

rum13

Under fönstret har jag ställt lite väskor, en gammal resväska jag köpte på gotland i somras och ett gammalt tennisracket mamma har fyndat.

rum12

Dessutom står där dessa två tavlor. Jag hittade dem på en loppislokal i Uppsala förra veckan. Dit ska jag definitivt gå tillbaka. De hade mängder av böcker och tavlor, sällskapspel, möbler, kläder, lite allt möjligt. Tjugo kronor styck fick jag ge för dessa två.

rum15

I bokhyllan har jag lite böcker jag tycker om och några jag inte har läst ännu. Jag har även mitt kursmaterial, såklart, och lite analoga kameror.

rum17

Min kära Pentax exempelvis.

rum16

Och slutligen, såhär ser det ut utanför mitt fönster. Även när löven börjar falla från träden och naturen blir grå kommer detta hus att vara gult och köket mitt emot kommer fortfarande, antagligen, att ha röd inredning. Det är så mysigt att få ha sitt eget lilla hem. Mitt andra hem hemifrån, men mitt första hem med bara mig själv. I London bodde ju jag och Lovisa väldigt väldigt tätt ihop och även om det har varit helt fantastiskt tror jag vi båda är glada över att ha en varsin säng.

Detta boende är tyvärr antagligen bara till slutet av december. Det finns en möjlighet att det blir förlängt, men blir det inte det måste jag leta igen i vinter. Jag som trvis så bra här. Varje gång jag öppnar dörren känns det lika bra. Jag håller tummarna. Däremot kommer ju Olivia till Uppsala i vår och vi har börjat tänka på att leta tillsammans, så alla tips på lägenheter, bra rum eller annat välkomnas varmt.


This is my room in Uppsala. I share bathroom and kitchen with the rest of the students in my hall, but they are all very very nice, so I don’r really mind. I live in an area called Luthagen which is really close to the centrum, to the school, to all the nations and clubs. I really like living here. Uppsala is such a beautiful place.

Comments

 1. emmy

  åååh så fint!!!

 2. Mathilda

  Verkligen hur fint som helst. Tänk vad fint man kan göra på sådan liten yta!

 3. linnwiberg

  så himla duuuu hanna! alla färger och möbler bara mmmmm

 4. tyris

  Vart får du plats med alla dina kläder då?

 5. Elsa

  Kan du inte skriva ihop en lista på alla bra second hand- och loppisställen i Uppsala? Jättefint!

 6. Emilia

  åh så fint!

 7. frida

  asså så himla mysigt och snyggt. luthagen är nog finaste stället å bo på i uppsala

 8. Frida

  !!!! Jösses vad fint du gjort det

Leave a comment