Om förändring

nottinhill1hanna

På senare har jag funderat en del över de vi förändras till att bli. Hur vi ständigt påverkas och influeras, förvirras och förändras. På vilka vi var för några år sedan. Över hur händelser har varit tydliga vägvisare i den utveckling jag gjort och håller på att göra. Den resa som jag främst ser börjar vid högstadiet, som löper vidare över till val av gymnasium, studenten, valet att flytta till London och med ett sikte på Uppsala. Det har varit utstakat sett till ramarna. Nio månader i London, ledig sommar, start på studier. Så hade jag tänkt sedan ettan på gymnasiet och det kan tyckas tråkigt, men har gjort mig trygg i mina val. De har fått gro och därmed har mitt sinne fått åtminstone lite ro. Vänner har kommit, vänner har gått. En del har funnits med hela tiden. Intressen har klamrat sig kvar, försvunnit eller tvingas skjutas åt sidan. Jag har haft min första kärlek vid min sida många av dessa år, men som nu bara är en vän. Vem jag var innan, vem jag är efter. Frågor om varför. Frågor om vem jag vill bli, vad jag vill göra. Tankar på jämförelse och på självförtroende som varierar. Tro och tvivel. Främst känner jag att jag ändå trivs rätt bra med den person jag ser förändras. Att jag formar denna person som är jag mer och mer åt det håll jag vill. Givetvis står det still många gånger, givetvis går man fram och tillbaka, men de människor jag får möta här, det liv jag får vara en del av, de utmaningar jag ställs inför utvecklar mig på något vis. Nu tackar jag snart 2014 för det här årets resa och ser fram emot 2015 med nya möten, erfarenheter, förhoppningsvis utbytestermin och mycket mer!

Comments

 1. crabbis

  <3

 2. Linnea

  Åh, jag bara känner igen mig såå väl i din text.

  Fantastisk blogg har du förövrigt Hanna, en sådan man önskar var ens egen!

 3. Frida

  Hej Hanna! Jag går andra året på gymnasiet och drömmen är att också åka till London och jobba i Brick lane efter gymnasiet, att någon dag öppna en egen affär där. Jag undrade om du kunde skriva lite om hur dina erfarenheter? Hur du tog kontakt och fick jobb i London osv.. Kram! / Frida

  1. hanna

   Jag ska absolut försök göra det, eller eventuellt skicka den långa text med tips jag har skrivit inför flytt till London! Generellt med jobb och så vidare säger min erfarenhet att man bara ska vara öppen och glad, de brukar räcka långt! Dessutom verkar du ju ha ett stort intresse för vintage!

Leave a comment