One Star Hotel – London

Igår åkte jag till London, mest med anledningen att besöka Converse One Star Hotel som över tre dagar håller till i Shoreditch. Hotellet leker med stjärnkonceptet och vill helt enkelt visa upp sig som det sämsta hotellet, med skränig musik, piratradio-sändningar, intervjuer, fester och så vidare.

One Star Hotel fokuserar också på 90-talet som en gyllene tid för subkultur, ungdomskultur och street wear.  Shoreditch har länge setts som en kreativ hub, och det var under 90-talet som Londons östra delar, med sina kulturella kids, sin rika klubbscen och de många musikstilar som tagit fart här placerades på kartan för just detta. Övergången från stökigt utkant till trendigt nav är en förändring flera storstäder vittnar om.


Nya ljusrosa One Stars, matchar givetvis inredningen perfekt.

Om det är något som finns på event som dessa är det fotografer. Jag passade dock ändå på att ta med mig dessa älsklingar: engångskamera (alltid) och min relativt nyinköpta Canon.

Dagens crew: Elina från tidningen Styleby, Johannes på Converse och Noel från Café.

Dagens inleddes med en paneldiskusion om subkulturer, stil och hur samhället i stort förändrats de senaste åren vad gäller street wear, musik och det ansvar som kommer med stort utrymme på sociala medier. Väldigt inspirerande att höra dessa personer samtala. Skillnaderna är stora då exempelvis Leo som är 15 inte kan föreställa sig en tid utan Instagram, Youtube och andra sociala medier, och Acyde som varit med långt innan High Snobiety kunde berätta om vilka kollektioner som släpps. Samtalets leddes av Megan Munro som numer jobbar på tidningen Dazed & Confused. Efter henne till höger; Leo Mandella, mer känd som Gully Guy Leo, rapparen ASAP Nast, designern Mimi Wade, Grace Ladoja som bland annat är manager och rådgivare åt Londonfenomentet Skepta och slutligen Acyde som varit med och grundat kollektivet No Vacancy Inn. 

Sedan skulle jag intervjua Yung Lean som behövde lämna hotellet i slutändan. Jag tog istället ett litet snack med New York-baserade Made Me.

Johannes i deras gula 90-tals dröm.


Tariq Devegas, mer känd som rapparen A$AP Nast, är en del av kollektivet A$AP Mob. De olika artisterna hade egna rum på hotellet, och hans rum var helt och håller inspirerat av 70-talet, vilket jag givetvis tyckte var helt fantastiskt. Han brukar oftast beskrivas som hip hop-världens mest moderiktiga rappare, vilket i panelsamtalet inte verkade vara något han personligen tog avstånd ifrån. Nåväl, med all rätt. Nedan ser ni en av bilderna på honom i Converse senaste kampanj. Det är inte en ful man.


Nu ska vi äta middag och tillbaka till One Star Hotel för öppningsfest. Mer bilder kommer när bilderna är framkallade.

Leave a comment