Vårsalong

IMG_1542

För någon lördag sedan ville jag gå till Vårsalongen i Stockholm och fick sällskap av min Uppsalavän Olle.

IMG_1548

Utställningen var i mina ögon minst sagt bra och hade ett oerhört omfång av olika typer av konst av talangfulla konstnärer. Gå definitivt och se den när ni får tillfälle! Jag skulle vilja påstå att det knapp finns något bättre ni skulle kunna investera ynka tio kronor i.

 

IMG_1550

IMG_1555

Olle och levitationer

IMG_1558

IMG_1559

Dessa var så otroligt fint upphängda med glas och ramar. Detta ville vi minsann prova hemma!

IMG_1565

Denna installation var fantastisk, näst intill lite skrämmande.

IMG_1566

“Kom ut ut garderboen Putin” kallades den här om jag inte minns helt fel.

IMG_1580

IMG_1588

Dessa barn var gjorda i Papier-maché, himla fascinerande!

IMG_1593

Ett moln

IMG_1585

IMG_1603

En gigantisk katt som jag tyckte att det var roligt om Olle härmade.

IMG_1606

Så vackra lokaler!

IMG_1608

Ibland brukar jag fokusera mer på de höga taken än på konsten, så var det dock inte i detta fall, men lite uppmärksamhet ägnades i alla fall uppåt.

IMG_1610

Tavla gjord av klipp och klister med bitar från dagstidningar. Fantastiskt tycker jag!

IMG_1612

En liten uggla med jeans och jeansjacka, också rätt frän tyckte jag! Den får avsluta själva museiupplevelsen. Vi strosade runt där inne i ca två timmar, drack kaffe bland konstverken i det lilla fiket och kikade sedan i shopen. Givetvis. Jag har alltid tyckt att den lilla butiken som nästan alltid finns på muséer är bland det bästa med upplevelsen. Nu på senare år kan jag kanske tyckta att själva konsten är aningen mer intressant, men faktumet att jag älskar butikerna kvarstår.

IMG_1651

IMG_1660

Efter att jag ätit middag hemma hos mamma och pappa fick jag gå med på inflyttningsfest hos Agnes och KP.

IMG_1636

KP och en kille jag inte minns namnet på. Två killar hade beställt gnuggistatueringar med bilder på värdparet och en massa andra motiv. Hur kul grej? Det ska jag definitvt göra snart, så himla bra påhitt! Detta resulterade i att var och varannan ledig arm täcktes med tatueringar för en kväll (som dessutom var omöjliga att få bort dagen efter.)

IMG_1671

De hade gjort så fint i sin redan fina lägenhet med ballonger och vimplar, precis sådant jag är lite svag för. Vi spelade beer-pong och en annan dryckeslek med pingisboll, lyssnade på musik och konverserade. Trevligt var det i alla fall!

Leave a comment