Vart bör det bära?

bilmamma2

Tentaperiod nr.8 sedan jag flyttade hit till min hjärtestad Uppsala.
Tentaperiod låter som någonting fruktansvärt, eller åtminstone trodde jag det. Visst är inte det mest fantastiska som finns, men att gå i ide tillsammans med människor en tycker väldigt mycket om, läsa skriva göra rätt göra fel rynka ögonbrynen och känna YES! när någonting klarnar, det är ändå en känsla. Även om tankar går till “när kommer jag någonsin att vara i behov av detta?” känner jag att det här för det mesta är så himla bra att kunna.

Är det någon av er som börjar nu till våren eller funderar på att börja plugga?

Jag är i färd med att söka utbyte nästa termin. Uppsala Universitet har kontakter med skolor i princip var som helst i hela världen, vilket är en otroligt häftig möjlighet. Jag vrider och vänder och tänker. Just nu går tankarna främst till Melbourne i Australien, Tokyo i Japan eller Edinburgh i Skottland! (Platserna är allt annat än lika, jag vet.. Tanken på varmare temperaturer har dock lockat mig ännu mer de senaste dagarna…). Nu undrar jag: Har någon av erfarenheter från dessa platser, eller vänner som ha? Eller har ni tips på andra platser jag helt enkelt definitivt måste överväga! TACK för hjälpen på förhand!


I am going to do an exchange term after this summer! Where should I go? I am at the moment thinking about either Melbourne, Tokyo or Edinburgh, but I am more than happy for other suggestions as well!

Comments

 1. Sari

  TOKYOOOO!!!

 2. Nastasja

  Jag har inte studerat ännu men spenderade en semestermånad i Melbourne och kan rekommendera den staden starkt. Vädret är oerhört växlande i just den staden, ofta får en räkna med alla olika säsonger på en dag. Men det är en mysig och livlig stad på en gång med många olika områden som specialiserar i dyr shopping, livemusik, veggomat, secondhandbutiker, billig sushi, pubar, sport, osv osv. Men sen älskar jag Edinburgh med, har varit där två gånger och staden är ju magisk; där får du dock räkna med storm många dagar, hehe.

 3. Rita

  Hej! Va kul att du vill plugga utomlands, det bestämde jag mig också för och är typ det bästa beslutet jag tagit eftersom det känns som att man kombinerar studier med ett förlängt gap year på nåt sätt. Hur som helst, jag pluggar i Glasgow och tycker det är helt fantastiskt. Ofta tänker man direkt på Edinbough när man tänker Skottland men Glasgow är som en liten gömd stad bredvid. Här finns mer konst och kultur, en blandning av superfina/ruffiga gator, ett Hogwarts-liknande universitet och ett stort utbud av klubbar, barer, restauranger, caféer osv. Glasgow har också väldigt många föreningar och två studentkårer, lite liknande Uppsalas nationer. Som jag förstått utifrån vad jag hört från folk som varit i både Glasgow och Edinburgh har den sistnämnda ett märkbart mindre utbud av allt det. Men det är självklart väldigt vackert och funkar nog jättebra om man bara stannar ett år. Har själv också blivit mer och mer lockad till värmen i Melbourne, speciellt nu när jag inser hur blåsigt det är (och kommer förbli hela vintern) här i Skottland så kanske gör ett år där borta.

  Lycka till med beslutet, vad det än blir kommer det säkert bli en skitbra upplevelse!

 4. looloo

  vad pluggar du?

 5. Frida

  Har flera kompisar som har gjort/gör praktik i Tokyo och ÄLSKAR det. Den staden ska ju vara helt himla fantastisk. Angrar att jag inte akt dit själv!

  1. hanna

   Åh, jag kollade klimatet i Tokyo idag också, hade lite dålig koll, men det låter som svensk vår och höst mest, någon månad högsommar när jag skulle vara där. Ändå mina favoriter! Tack för tips! Jag måste verkligen fundera ordentligt nu…

 6. Amanda

  Jennifer Stroud har en blogg och hon har svar på ALLT om Edinburgh eftersom hon studerar där själv. Tipstips!!

 7. silja

  med tanke pa att du gillar london sa later väl endinburgh som en jättebra idé! annars kanske dublin kan vara nagot?

  1. hanna

   Precis så jag tänker, är helt övertygad om det! Börjar dock inse att jag kanske är sugen på att testa någonting helt annorlunda.. Men vi får se! :) Dublin har jag också funderat på, verkar vara en himla fin stad!!

 8. Hanna

  Har bara varit backpacker i Melbourne men älskade det verkligen! Supertrevliga människor, fin stad, lätt att ta spårvagnen ut till stranden och nära till att åka till The Great Ocean road på utflykt.

  1. hanna

   Åh, jag har hört det… Så himla svårt! Alla kommer nog att vara med på listan, vet ju inte vart jag kommer in. Nu är bara frågan hur jag ska prioritera dem. Tack för svar och för tips, det uppskattas verkligen!

 9. Anja

  Hej,

  Jag studerar min utbildning i Edinburgh, och tycker det är en fantastisk stad. Den är sådär lagom stor så att man kan gå runt överallt, alla är så himla vänliga och det är lätt att göra utflykter till platser utanför staden – eller till Glasgow om man vill ha ännu mer musik och konst. Sen gör det ju inget att staden är så otroligt vacker också.. Angående vädret, så tycker jag det är oftast mycket bättre där än i Sverige. Har nu bott i Kph den här hösten och hade glömt hur grå hösten är i norden?! Som ett grått täcke över allt. I Edinburgh är vädret väldigt skiftande, vilket verkligen är att föredra.. Sen beror väl allt lite på vilket ämne man ska studera och på vilket universitet i Edinburgh.. Lycka till med valet!

  1. hanna

   Tack för dina tips och ord, verkligen! Vad jag har förstått verkar det vara en fantastisk stad! Jag tror verkligen att jag hade trivts bra där! Jag hade i så fall tänkt plugga psykologi, vilket jag ju har hört ska vara mycket bra att läsa i just Edinburgh! Dock är jag evenutellt sugen på att nu se något som är väldigt annorlunda i jämförelse med London har jag kommit fram till.. Men vi får se! Edinburgh ska definitivt vara med på listan, vet ju inte var jag kommer in heller! TACK igen! :)

 10. Daisy

  Tja, jag är bara 15 (fyller 16 i år) så har ingen erfarenhet av vad du pratar om, men lycka till!!!

Leave a comment