sixx

IMG_6714

IMG_6716

Två bilder på ylva och nike utanför the royal oak ifrån förra lördagen. Vi hade ätit scramble eggs, planterat ikeafrön och varit på broadway market.

IMG_6684

IMG_6680

tre bilder ifrån när vi fortfarande letade boende, skrev cv + drack caipirinhas på cafe 1001.

IMG_6674

en sista bild på greta då vi åt falaffel på shoreditch high street.

Jag trivs väldigt bra här? Totalt kär i vårt område och människorna runt omkring. Just nu står jag mellan två jobb (jobbar för tillfället på waga mama vid oxford circus, vilket är kul/jobbigt/spännande men så sjukt kassa tider. Dock är människorna väldfigt häftiga – påtal om att göteborg antagligen är en av världens mest segregerade städer så känns london som världens intregerade. Av kanske 50 anställda så är det 1 som är born and rasied i london? Resten har tagit sig ifrån Polen, Brasilien, Urugui, Spanien – lämnat alla rötter och flyttat till london utan att kunna språket. Folk FÖRSTÅR inte hur en kan flytta ifrån Sverige när vi har det så bra ställt. På lunchen pratar vi om gatuvåld i brasilen och ekonomin i polen. Känner mig 1000x privilegierad som har flyttat hit med en bra engelska + en massa frikort som svensk. Samtidigt som det är kul att möta dessa så har jag fett svårt att hantera den mer normativa sexismen här – “eey diago, diago, nice ass eyy?” “swedish-girl why don’t you have a boyfriend” “pussycat I can be your boyfriend” etc……

Får se hur det blir –

/hilda

 

Leave a comment