Nørdgaard’s båtkontor

IMG_1624

IMG_1640

IMG_1626

IMG_1637

IMG_1634

IMG_1621

IMG_1650

I skolan går vi också en kurs där vi får åka ut och besöka olika kreatörer och egenföretagare. Vi åker då till deras kontor/arbetsplats/studio ect och gör ett repotage om deras liv/yrken/kreativitet! Förra veckan var vi och besökte Cecile Nørgaard på hennes fantastiska båtkontor. Citerar ellen som samlade hennes yrkesbeskrivning fint; “Med utgångspunkt i pedagogik har Cecilie Nørgaard vävt samman konstvetenskap, sociologi och genusvetenskap för att i form av föredrag, läroböcker, facklitteratur och film skapa verktyg för politiker och lärare att främja jämställdhet och mångfald. Sitt yrke som lärare såg hon aldrig som något definitivt livsval men som ett verktyg för att utvecklas med andra. Hon menar att hon alltid haft svårt med definitioner på saker och ting; utbildningar där du blir ditt yrke, fasta strukturer och auktoriteter. Snarare vill hon se sig själv och samhället som delar av processer, där förändring med bäst resultat sker med hänsyn till vad som känns rätt vid det exakta tillfället.”

Det var extra spännande att få en inblick om hur jämställdhet och feminism ser ut här i Danmark då det inte alls är lika brett eller pratas om lika mycket som i Sverige. Tex att ordet mångfald inte finns i det danska språket? Cecilie berättade också en historia om en transkvinna som blivit nekad könskorrigering i Danmark med grunden av att hon skulle fortsätta älska kvinnor och skulle då gå ifrån att vara heterosexuell till homosexuell. HUR SJUKT. Det hela slutade dock gott då historien spreds och en annan transkvinna hjälpte till och sponstrade operationen i Thailand. Men STILL såå sjukt??

Så himla inspirerande att få åka runt och hälsa på olika frilansare. wow. Så fint sätt att få ta del av kunskap.

/hilda

 

Comments

  1. anna

    asså världens mysigaste kontor men va sjukt och läskigt att den kunskapen och acceptansen inte finns i Danmark i alls samma utsträckning!

Leave a comment