CPH

Frøydis på en förfest på henriksteffensvej

HEJ mina kära, trogna och tålmodiga läsare! Senaste ni hörde ifrån mig var vecka 3 i köpenhamn. 3 veckor tog det för mig att snurra in mig tillräckligt i tillvaron för att tappa fotandet och dokumenterandet helt och håll et. Det hör ioförsig också till att jag trillade på cykeln efter en natt på sigurdsgade och fick hjärnskakning – dvs – skärmfri tillvaro. Men annars var jag också totalt uppslukad av ny skola, nytt jobb, ny stad, norskar, danskar och ett helt ny nivå av festande. Detta fortsatte i stadig takt de kommande 4 månaderna. När jag tänker tillbaka på min tid på borups nu är allt ett virrvarr av skämt kring spårkbarriärer, kaffepauser, fredagsmiddagar, mentholcigg på altanen, vors, ne-yo på sigurdsgade, internskämt, kompis-psy-sessions, drama, öl på la fontaine/retro, hångel, ett evigt cyklande och att galja kläder samt säga “unskuld” på & other stories. De två sista månaderna hade jag med mig en engångskamera i väskan – så tänkte visa lite, enjoy.

Marius och Ingrid i kødbyen. Jag och Ingrid hade biljetter till nikki and the dove på pomphuset en torsdag i december. Marius var på besök från olso den veckan, så vi bokade en biljett till och tog med honom. När jag slutat jobbet 19.30 cyklade jag till christiansborgs kanal för att möta upp de andra på skolan. Slängde i mig rester av “aftensmaden”, svepte en öl och bråkade med skolans skrivare för att få tag i biljetterna. Det var redovisningsvecka aka. “borupsfestival” där av ölen / mvh Danmark. För att göra oss redo tog vi vidare till la fontaines happy hour. Efter att ha slukat två öl på 15 minuter skyndade vi oss emot pomphuset och hann precis låsa in våra grejer och köpa en öl innan bandet gick på. Sååå kul att se em igen. Började lyssna på dem efter jag såg dem på wayoutwest sista natten innan jag tog tåget till cph, typiskt känsloladdat band.

Senare på kvällen efter konserten. Ingen av oss kände sig klara med natten så vi drog till 7/11 köpte ett 6pack öl för att fundera ut vart vi skulle vidare. Där släppte vi in Marius på det senaste dramat, gjorde planer för sista månaden och blev tillsagda minst tre gånger av killen i kassan att lämna trotaren. Tillsist tog vi hans råd och cyklade vidare emot kødbyen och bakken.

På bakken stötte vi in i erik, fuldasade till techno och drack burköl. Vet inte om det var vi som tröttnade eller om det var klubben som stängde, vet bara att vi plötsligt befann oss vid cyklarna påväg emot en kareokebar på strøget. Och i efterhand känner jag ba DON’T GO. Haha, finns ingen rövigare crowd än på en kareokebar på strøget en torsdagnatt kl04.30. Vi blev inte så länge utan drog istället till 7/11 igen för att äta veggopizza. så bra kväll<333

Anders och Klara i vår lägenhet på österbro

Dessa bilder är ifrån när jag och Klara skulle ha dagsfest hemma hos oss. Det hela kändes som en bra ide då vi varken skulle störa grannarna eller få söndagen förstörd. Vi lyckades såklart inte med någon av dagsfestplussen – bara kolla på Klara – she’s up for no good… För min del lite misslyckat då det visade sig att jag skulle jobba den lördagen 15.00-20.30. Men hann ändå vara med första 1,5 timman, drack lite mimosa till frukosten och kramade alla välkommna.

Anders åt pölse och drack nettovin ur tetra. Ruttad student.

Julie och Frøydis<3

Mina sista ord till Klara innan jag lämnade Horsensgade 13 var “Håll ställningarna och LOVA att vara igång tills jag kommer tillbaka”. Vilket jag skulle få ångra då vårt gäng helt seriöst festar som ett gäng 17åringar med alkoholtolleransen av en välrustad 25åring. Var så sjukt att uppdatera min snap på rasten och se hur festen spårade mer och mer under dagen. När jag väl kom tillbaka kände jag mig snarare som någons förälder – något panikslagen – men gjorde mitt bästa för att möta stämmningen. Efter ett tag gick det fint, runt fyra fick vi slänga ut de sista och trängde sen ihop oss på madrasserna och somnade.

Jens-ferdinand, Erik och Hanna, Henriksteffensvej 1

Tror detta är ifrån förfesten vi hade innan avslutningsmiddagen</33

Frøydis i køkkenen på Borups

På skolan var vi inte bara indelade i våra linjer utan även i ska. E-grupper. Dessa turades om att hålla i fredagsmiddagarna (temamiddagar med bar o lekar – bästa förfesten there is). Veckan innan turades en också om att ha køkkenvagt då man tre och tre värmde upp samt dukade fram aftensmad åt resten av skolan. Maten har btw varit ett av det mest fantastiska kring skolan SÅ GOD.

Ingrid i borups bamaba

Här spenderade vi så sjukt många timmar. Alltså minst en tredjedel av vår borupsvistelse. Antagligen mer.

Nimo som målade en tavla åt tringa som var här på besök

Klara på cykeln utanför torvhallarnaVi var roomies på österbro i två månader. Lägenheten var mer gjord för ett väldigt kärt par, liten, inga dörrar och med bara en säng. Då jag alltid ligger uppe alldeless försent och knappar på datorn fick vi lösa det som vilken annan skillsmässa som helst – nätter på soffan och bo varannan vecka. Klara har överlag varit 10/10 att bo med – när jag varit ett känslomässigt vrak har hon varit min klippa – stabil – rationell och vet när det behövs en extra kram. Eye of the tiger och förfest redan kl. 18<33

Ingrid och Frøydis på skolan

Tror detta är från ett av de 100 julfiraden som vi hade på skolan – också typiskt danmark att bjuda på starksprit till eftermiddagspyssel.

Ingrid från någon kväll på bakken – syns inte så bra på bilden men de har iallafall två toaletter inne på deras toalett – genidrag.

Erik, Sofie och Eivind en av de sista kvällarna i cph – mycket känslor.

Mara, Juile, Hanna och frida hemma hos Ingrid

Söndasgkvällen dagen innan alla flyg och tåg hem. Efter att ha flyttstädat så cyklade vi till sticks and sushi för att köpa mat (hälsning till du gulliga i kassan<33) och sen hem till Inrids kollektiv för att hänga med tjejerna. Dröjde inte länge innan jag och ingrid började utbyta blickar om att dra ut o öla – Förslaget gick inte riktigt hem hos de andra så det hela slutade med att vi kramade hejdå till de andra och drog emot nørrebro.

<33bebbin

Vi satte oss på en bodega längs norrebrogade för att göra slut på Ingrids alla mynt. Sen hade vi verkligen en lång utvärdering och hejdå till de föregående fyra månaderna. Om det som har varit, all the good and the bad. Båda konstaterade att detta var det ända värdiga sättet att avsluta – inte bara på vår två veckors party streak  utan på hela terminen då vi båda har varit ute alldeless förmycket ute tillsammans. Varit up to no good men haft så himla himla roligt. Runt 4 stängde baren och det blev dags att säga hejdå, inte bara till varann utan till vår extremt ohållbara livsstil vi byggt upp</33. Kramar, kyssar, några “jag orkar inte detta” och vi ses snart.

Vet verkligen inte hur jag ska sammanfatta tiden på borups, men ni får er säkert en bild av det hela utav ovanstående bilder. Så många ups and down – mycket dram – mycket fest – känslor – skola – jobb – norskar. Har haft det så jävla roligt – STOR PUSS TILL ALLA

/hilda

Comments

 1. klara

  åå helt glömt av att läsa din blogg på skitlänge men faan va fint å läsa!!! hoppas du har det bra kram från SWE

  1. hildaholmdahl

   <333 BBY så fint att du läser!!!!!!
   KRAM FRÅN DK

 2. Lovisa

  Looove love love this

 3. Elsa

  jA!! Du bloggar igen fan vad FEDT! pls sluta aldrig mer och pls kom och köp sushi snart igen. kram från hon i kassan på sticks n sushi <3

  1. hildaholmdahl

   gullis<33 jaa jag kommer förbi!

 4. h

  himla fint att du e tebaks!
  måste bara fråga, vet att det är bra längesen du la upp filmklipp, men vad filmade du med?
  kram

  1. hildaholmdahl

   hej gullis! Filmade med min systemkamera canon 6D med en fast 35mm. kram

 5. Rebecca

  Fy fan vad fint. Synd att du inte är kvar nu när jag flyttar ner!

Leave a comment