8e mars I Malmö

 

Frøydis på 8e mars i malmö. Vi i kollektivet bestämde oss för att vi kunde behöva en lite paus från Köpenhamn. Min bror var ute och reste så vi tog tillfället i akt och flyttade hela kollektivet till Malmö.

Det var 8e mars, dvs internationella kvinnodagen. I ett  0-gradigt och grått folketspark mötte vi upp sofia, Malin och hela deras gäng från Skurups folkhögskola. Efter att ropat, skrikit o frusit i demonstrationståget gick vi i samlad trupp för att köpa falafel för att sedan äntligen komma in i Ales varma lägenhet. Resten av kvällen drack vi öl och förfestade innan vi skulle till moriskan och dansa. Vi trodde att vi skulle på en 8e mars-fest men som sedan visade vara fest med SKAM-tema vilket fick den norska halvan av vårt kollektiv att dö lite inombords (inte av lycka).  Trots denna turn var det ändå en väldigt bra kväll. Blev själv kvar i Malmö dagarna som följde. Njöt av min extra nyckel, att vara ensam och att lägenheten är inredd nästan som hemma hos mamma och pappa.

/hilda

Comments

  1. Elsa

    Åh, ser himla fint ut.

Leave a comment