019. Hej, nu flyttar jag in.

Hej. Jag heter Karin, och jag har precis flyttat hit från caryw.blogg.se. Det känns onekligen lite lustigt att vara här, om än mycket bra! Det är så nytt och shiny; och till skillnad mot min gamla blogg finns här inget bloggarkiv som påminner om en avlägsen existens som sjuttonåring. Det är rätt fint ändå att börja om på nytt.

706026_10151155650916938_268529051_o
DSC_0192

Jag är tjugoett-snart-tjugotvå, bor i Stockholm och läser Interactive Communication på Berghs School of Communication. Jag älskar litteratur; att läsa, vackra omslag och doften av nya böcker (har filosofin att alltid när man kan göra något enhänt så går det att läsa samtidigt). Jag älskar flygplatser. Att resa, upptäcka nya platser och att på ett par timmar liksom kunna byta ut hela sin omvärld. Jag tycker hemskt mycket om ord och att fotografera sådant som inte helt och hållet finns på riktigt. Luftballonger på mitt rum eller sådant som är upp-och-ned eller skepp i stormande kaffekoppar. Jag är ganska nördig och väldigt envis. Om jag ska lära mig något så ska jag banne mig veta allt (inklusive den onödiga faktan), och så helt plötsligt har jag och en vän suttit till klockan fyra på natten och bytt länkar och debatterat och vänt ut-och-in på ämnet. Jag älskar internet-api:er-google-spotify-instagram-techcrunch-hashtags-nyteknik och i princip allt som är digitalt och interaktivt. Jag kan citera ungefär alla avsnitt av alla tio vänner-säsonger, och ganska många andra tv-serier därtill.

DSC_0016
DSC_0040
DSC_0031
DSC_0096

Jag tycker inte om att gå och lägga mig, och kan inte dricka kaffe utan att spilla. På allvar. Jag minns inte sist jag ens höll i en kaffemugg utan att spilla. För övrigt råkar jag alltid dricka för mycket kaffe; glömmer liksom bort att det faktiskt gör saker i kroppen och inte bara är typ, vatten, och så dricker jag tills jag plötsligt är antingen helt hyper eller helt snurrig. Nu har jag ju faktiskt nyligen haft två veckors jullov, men annars så är jag på skolan ganska exakt jämt. Sedan jag kom tillbaka efter juluppehållet har jag varit där varje dag, morgon till kväll, inklusive helgen. Undantaget är två eftermiddagar i veckan då jag jobbar extra, och hämtar två små knattar på förskolan och tar hand om ett par timmar. Sedan är det kanske lite schoolaholic-varning på att åka tillbaka till skolan igen på kvällen efter jobbet. Men det är en kombination av att vi har så himla många bollar i luften jämt, liksom att mina tjugofyra klasskamrater är som min andra familj och jag har så himlans roligt med dem.

DSC_0019 2
DSC_0077

Ursprungligen kommer jag från Norrköping, men när jag var nio flyttade min familj och jag utomlands och sedan dess har jag flängt runt en del. Under gymnasiet var jag en sväng i Kalifornien och läste på distans, sedan direkt efter studenten flyttade jag till London och blev kvar i två år. Jobbade på SAS marknadsavdelning där, och det är nog en del av att jag älskar flygplatser så himla mycket. Från mitt skrivbord hade jag perfekt utsikt över start- och landningsbanan, som låg ungefär 200 meter bort. Det var magiskt vid solnedgången.

DSC_0212

DSC_0019

Jag har rosa hår som oftast är platt på bilderna men egentligen är helt samarbetsovilligt och korkskruvslockigt. Om mitt hår hade en theme song skulle det vara Defying Gravity, för det gör precis som det vill. Här i Stockholm delar jag lägenhet med min vän Anna som jag känt sedan jag var nio, men precis idag har faktiskt även vår gemensamma vän Julia flyttat till Stockholm och in hos oss (jag känner väldigt många Julior, jag ska göra mitt bästa för att hålla dem isär när jag skriver om dem).

DSC_0011
DSC_0130

Och jag ogillar egentligen att skriva sådana här inlägg; det känns som att jag alltid landar i gillargillarintehargjortdetochdet och jag vet inte egentligen hur mycket det säger om en person. Men hejhej hemskt mycket hej i alla fall, jag hoppas ni kommer trivas här.

DSC_0277

Leave a comment