037. 22nd birthday

Det var en annorlunda och minst sagt minnesvärd födelsedag jag hade igår. Låt mig börja med att förtydliga att jag inte alls är särskilt förtjust i att fylla år. Jag vet egentligen inte riktigt varför. Det är inte åldersnoja, jag har inga allmänt dåliga associationer till födelsedagar och jag minns inte när det började. Men något är det. På dagen i onsdags började jag, inte så mycket bäva inför, men icke-se fram mot den aspekten av torsdagen. Men – som sades i inlägget nedan började ju firandet redan innan jag gick och lade mig på onsdagen, och på ett sådant bra sätt att torsdagen hade alla förutsättningar i världen att bli bra. Det var något härligt befriande i ballongöverdos och tekväll i köket med fina fina vännerna, som lade det hela på en väldigt behaglig nivå. Men i alla fall, torsdagen. Packade ned datorn i nya fodralet från P.A.P., en perfekt födelsedagspresent från Anna och Julia, och så for jag till skolan.

DSC_0002
DSC_0005
DSC_0009

Hade grupparbete i Service Design-kursen. Det var slutprojektet som skulle sättas ihop och vi fick cirka tre dagar på oss. Hej och hå. Råkade dock slösa bort lite tid på att nostalgi-titta på filmer som klasskamrater klippt ihop; en från Berlin-resan och en som skulle loopa på väggen på kvällens post-it-vernissage.

DSC_0004
DSC_0012

Man kan ju gissa på håret vem som är på projektorn på den här bilden…

Ett gäng kompisar som inte går på skolan var på Berghs öppna frukostseminarium. Jag sprang ifrån och träffade dem en snabbis, fick en liten färgglad energifödelsedagspepp av Mika!

DSC_0016

Sedan jobbade vi, faktiskt. Vid lunch kom de här vackra damerna med ytterligare en present. Sådan lyx! Michelle hade som dagens partytrick att säga till ALLA hon såg att “Det är Kakans födelsedag idag”, jag skruvade kanske mest lite obekvämt på mig varje gång. Men det var ganska fint ändå; hon såg så extremt stolt ut när hon sa det, på något vis, så man kunde egentligen inte bli annat än glad av det.

DSC_0018
DSC_0019

 

Jag sprang på lunch, fixade ett par ärenden, hejade på Isabella & Felicia på andra sidan gatan och återvände sedan till Service Design-kreerandet.

Vid 15 var det bara att ta sitt pick och pack och kila bort till Nordic Light Hotel. På kvällen skulle vi nämligen ställa ut våra 25.000 post-its. Alltså. Det är många. Så o-t-r-o-l-i-g-t många att det är helt knäppt. Men på något sätt har man råkat ut för post-it-inflation; jag gick runt och frågade folk om det såg ut att vara många, för jag kunde inte riktigt avgöra det själv. De flesta nickade en “Eh, ja.” som svar, men liksom man SER inte längre. Något slags post-it-filter har infunnit sig. Sedan slås man ibland av att på VARENDA liten lapp står något handskrivet. Det är ändå ganska bisarrt…

DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025

Jag fotade inte så mycket under kvällen, utan mest innan allt drog igång, men ni kan ju spana in instagramflödet HÄR (kan hända man får scrolla en smula). Rätt maffigt ändå.

DSC_0036
DSC_0039

Här har Jägermeister precis fått nycklarna till sin top secret-brief, och låst upp den ihopkedjade lådan i vilken deras 2.500 post-its förvarades. Det hela blev så otroligt lyckat. Nöjda företag, nöjd Judith, nöjt Berghs, nöjd VD, nöjda besökare, nöjt hotell och nöjd IC-klass. Både vår koordinator och Berghs VD tog tag i mig och gav lovord över copyn jag skrivit till pannåerna, och Berghs-personalen tisslade imponerat sinsemellan. Det var inte utan att man kände sig aningens stolt mitt i slitenheten.

I hotellobbyn rullade våra ansikten på vägen size XL…

DSC_0049
DSC_0055
DSC_0056
DSC_0060

Fotografiskas lappar satt i album. Det tyckte vi var en fyndig, tids- & platseffektiv idé tills dess att vi faktiskt började trycka in de 2.500 klistriga lapparna i små plastfack, men det gick ju det med.

DSC_0068

Fina Michelle. Och sedan var det slut. Vernissagen gick i samma flyktiga engångsanda som idéerna och lapparna i sig, och tre timmar var det allt slit med att rigga mynnade ut i. Sedan skulle 25.000 lappar monteras ned. Med allra bästa Christopher i täten, projektets eminente projektledare (och ex-militär), sköttes det effektivt och det var teamwork utan dess like. På en och en halv-två timmar var utställningen ett minne blott.

DSC_0085
DSC_0088

Skylift för att sätta upp, 5-metersstegar för att ta ned. Ingen skadades.

DSC_0090
DSC_0094

Om någon ska sätta upp 25.000 post-its någon gång, så hör av er. Har många lärdomar att delge om vad som funkar och vad som inte funkar i sådana här sammanhang. Learning by doing och så vidare. Tejp är din vän, fiskelina är det inte. 25.000 är mycket. Det är 144 kvadratmeter av post-its.

Fick en del beklagande kommentarer under dagen, à la: vad jobbigt för dig att du måste styra med det här på din födelsedag. Men alltså, nja. Jag spenderade min kväll omgiven av favoritpersoner, kanske framförallt klassen, men det var ju även en hel drös med andra bra vänner ju som kom förbi vernissagen. Skrattade nästan hela nedmonteringen av lapparna. Och om något, så är det ju en minnesvärd grej att komma ihåg med sin födelsedag! Dessutom är det ju inte mer än rätt att födelsedagen går it post-its anda, när nu hela 2013 hittills har gjort just det.

Men. Helt plötsligt kändes det lite tungt. Lapparna boxades upp, tejpades igen och märktes tydligt. Vad är det vi lämnar ifrån oss egentligen? Enda kopiorna av en idébank om 25000 idéer. Gratis? Alltså hallå? Aaaaah vad har vi gjort??? Men i vilket fall for jag sedan hem, extremt trött, lite undrandes (och ändå tacksam) över att vi är så knäppa och envisa.

Utanför dörren hade jag fått blomleverens.

DSC_0105
DSC_0115

Det var en megatjusig blombukett med alla mina favoritblommor i, från mina storasyskon med respektive. Den står nu ståtligt inne på mitt rum.

DSC_0117

Och dagen. Så himla många fina, kända, halvkända och okända ansikten som gratulerat. Har fått så många födelsedagskramar så det är ju knäppt. Inser hur många personer jag har som jag tycker om, och som tycker om mig också? Är inte det egentligen väldigt lyxigt, så säg. Jag har fått fleraomgångarblommor-födelsedagskaffe-efterlängtadekonversationer-sms-telefonsamtal-post-druckitvin&fåttvideohälsningar. Men inte behövt hålla låda, ha någon slags tårtståhej eller springa runt och vara i centrum. Extremt lyckad födelsedag, med andra ord.

För den som är nyfiken, så är 25K långt ifrån över. I skrivandes stund har alla briefer antingen budats eller levererats personligen till företagen. Vi har praktik i två veckor från och med måndag, och det är den tid de 10 företagen har på sig att välja ut en post-it av de 2.500 de mottagit. De kommer sedan skicka tillbaka varsin utvald lapp till oss, och där börjar vi med arbetet att utveckla idén till ett fullt koncept. Vi kommer sedan pitcha detta till dem, och sedan vore det bara fantastiskt om något ur detta blir gjort på riktigt.

Imorgon kommer mina föräldrar och firar födelsedag, och på söndag åker jag till London på praktik i 2 veckor. Pepp!

Comments

 1. Lucie

  I really do love your hair! May I ask what are the shade and the brand of your dye?
  Thank you very much!

  1. Karin Wahlberg

   Lucie: Thank you! I use different shades from time to time, but usually this one http://www.bluefox.nu/directions-harfarg-flamingo-pink-p-280-c-195.aspx or something similiar, I usually mix it with conditioner though so it isn’t quite so strong.

 2. linn london

  vad spännande! var i London ska du praktisera? ps säg till om du vill ta en kaffe

  1. Karin Wahlberg

   linn london: åhå, kanske det! kan återkomma när jag vet hur det ser ut i helgen, är ganska hektiskt nu i veckan. praktiserar på amv bbdo. jobbar/pluggar du i london eller? =)

 3. Felicia

  Måste bara fråga, tog du CSN-lån eller vad det nu heter när du började plugga på Berghs?

  1. Karin Wahlberg

   Felicia: yes, tar csn-lån =)

 4. metallicatrollet

  Gratulerer så mye med dagen som var. :) Post-it utstillingen ser fantastisk kul ut. Applaus for dere! :)

  1. Karin Wahlberg

   metallicatrollet: tack så mycket =)

Leave a comment