045. London: lördag

Sista lördagen i London var en något sliten dag. Kändes helt sjukt att vara ledig, jag menar, verkligen ledig. Praktiken var avslutad, och inga kommande skolprojekt kunde riktigt tas tag i. Vi tog en välförtjänt sovmorgon innan vi gav oss ut. Dagen började med bränt kaffe och hela London var iskallt, men nåväl. Vi begav oss mot Regent Street, mest bara för att spana in Burberry-butiken som är så beryktat superdigital. De är ju kända för att vara ovanligt innovativa och framåt jämfört med många andra i modebranschen, och jag vet inte hur många föreläsare vi haft som nämnt dem. Innan vi kom dit stannade vi dock till för kaffepaus, andra gången gillt eftersom dagens första var något av ett misslyckande. Tror Starbucksen var ganska nyöppnad, de hade nämligen en massa ballonger överallt, vilket jag gillade.

DSC_0001
DSC_0002

Ja egentligen fastnade vi i ganska många butiker på vägen, ganska länge. Klappade på skoperfektion på Church’s och hängde på Anthropologie bland annat.

DSC_0003
DSC_0010

Frusna och trötta bestämde vi oss för att efter en något intetsägande Burberry-titt ta en lång lunch-middag. Vi hamnade på Polpo, som är en liten Italiensk restaurang i SoHo med idyllisk inredning, god mat, trevlig personal och hur skön stämning som helst.

DSC_0015
DSC_0018

Perfekt golv har de, sådant här kakel som sedan övergår i mörkt trägolv i andra halvan av restaurangen. De spelade allt från Fleet Foxes till disco till The Killers till ja jag vet knappt vad, lite för högt fast på ett bra sätt. Det blev sådär härligt småstökigt och avslappnat bara.

DSC_0023
DSC_0026
DSC_0032

Cirka 2 månaders sömnbrist & det syns…jahejhej.

DSC_0035
DSC_0036
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0041

Vi satt där ända tills det hunnit bli mörkt.

DSC_0042
DSC_0045
DSC_0044

Sedan hade vi några saker kvar på listan att åstadkomma. Vi gick till Aesop bland annat, ett himmelrike av vackra förpackningar. Sedan gick vi till Foyle’s och jag har kanske råkat köpa lite väl mycket böcker den här resan. Där strosade vi i alla fall omkring en halv evighet, alltså, bokaffärer! Sverige har verkligen inte mycket att stå sig med på den fronten. Men här, de stora, fina som finns här! Det är någon slags stillsamhet som infinner sig i dem, inte på ett knäpptyst läsesals-sätt där man knappt vågar svälja, utan bara någon slags lugn. Folk står i gångar eller sitter i fåtöljer, bläddrar och läser. Det är bara hyllmeter efter hyllmeter med BÖCKER och det finns hur många vackra omslag och olika utgåvor som helst. Penguin och Moleskine och personal som konspiratoriskt hjälper en att hitta den där särskilda man letat efter. Aah.

DSC_0046

Efter detta orkade vi inte göra något mer, vi frös fortfarande och knallade bort till HMV för att spontan-köpa med oss någon film. Sagt och gjort, sedan köpte vi även kaffe och popcorn och hade filmkväll på hotellrummet. Väldigt fin och bra lördag ändå, trots osympatiskt väder.

 

Tro förresten inte att jag glömt bort era frågor, det kommer!

Comments

 1. Hanna

  Blir så sugen på att åka med dig på äventyr, tror du skulle vara en alldeles ypperlig guide!

 2. sara

  så himla fina foton Karin! blev oerhört sugen på london av dessa bilder.

 3. hanna

  London är helt enkelt fruktasnvärt bra.

  1. Karin Wahlberg

   Ja någonting är det i alla fall med london.

Leave a comment