060. En fredag

Fredagen följdes upp med ytterligare en frukostdejt i studiesyfte, denna gång på andra sidan den gula tunneln från skolan, det vill säga vid allra bästa Kaffeverket.

DSC_0004
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0009

Det gick bra och vi kom fram till ganska många saker, men det här eviga candy crush-spelandet alltså, jag och Michi är fast. Här har hennes telefon åkt fram igen. Vi läste förresten en kurs i Gamification i höstas, då vi dessutom var på studiebesök på King som ligger bakom spelet. Det är så himla tydligt. Man ser vad de gör, man vet att man går på det, men man fortsätter spela dem rakt i händerna ändå. Suck. Judith har dessutom försett oss med Candy Crush-iPhoneskal från just King. Vi är så himla körda alltså…

DSC_0012
DSC_0014

Sedan mötte jag upp Jonas på skolan för att fixa lunch. Jag var stressad och trött och av någon anledning kändes hela dagen sisådär fastän allting rent objektivt varit toppenbra. Som att man måste sätta upp någon slags mental motvikt mot det fina vädret såhär när våren börja komma, även om det förvisso fortfarande är iskallt ute. Sedan skulle vi ha Prototyping-lektion med Joe, men han gav oss bara två moment. Vi hade tio minuter enskilt med honom där vi pratade om slutprojektet och lite annat, och så fick vi en skrivuppgift som vi enskilt skulle sitta med de här tre timmarna (och gärna fortsätta med på egen hand framöver). Det behövdes inte lämnas in om man inte ville, utan det var viktigare att man kunde vara helt ärlig och genuin i det man skrev. Efter mina tio minuter frågade jag om han ville att vi återsamlades vid lektiontillfällets slut, men han sa bara nej. Sätt dig på ett café, eller vad du vill, och skriv. Skapa. Gör något bra. Är inte det de bästa instruktioner man kan få, så säg? Sagt och gjort, jag satte mig med en te och bästa skrivprogrammet, OmmWriter, i bokhandelsfiket och skrev resten av eftermiddagen i min absoluta favoritmiljö.

DSC_0017

Sedan skulle jag hämta Philip och Julia. Ganska bra pepp för trötta dagar ändå när en fyraåring rusar över hela dagisgården för att hon sett en genom fönstret, och slänger sig om halsen på en innan man ens hunnit kliva ut. Vi skulle egentligen fikat på Philips skola sedan, men de hade stängt ned för dagen, så vi gick hem till dem och bakade eget istället. Drack saft, rörde smet, lagade mat, småpratade och firade fredag. Mycket angenäma fredagsdejter, ändå.

Comments

  1. julia

    det låter som en väldigt fin fredag, men ibland finns ändå inte fredagskänslan där i kroppen. och kanske är det jag som missar någonting i texten, eller kanske skriver du inte vad bokhandelsfiket heter? skulle så gärna vilja hitta dit.

    1. Karin Wahlberg

      Julia: Inte fullt så spännande som man skulle önska: det var på Wayne’s inne i Akademibokhandeln vid Hötorget. Är fortfarande på jakt efter det perfekta bokhandelsfiket… =)

Leave a comment