064. Great Ideas

För ett tag sedan bestämde jag mig för att två koppar (läs: muggar) kaffe om dagen fick vara nog, i något slags försök till att undvika de där dipparna som tenderar förvandla en till ett vrak med mer koffein än blod i omlopp framåt eftermiddagen (läs: kring lunch). Och eftersom jag har så knappt om tid att jag inte alls hinner läsa i samma tempo som jag fyller på i bokhyllan, ansåg jag det även rimligt att inte tillåta mig köpa fler böcker på ett tag.

Det höll ju…en liten stund. Igår råkade jag visst dricka fem koppar kaffe samt ta en sväng förbi Akademibokhandeln på väg till jobbet. Alltså. Är så jäkla hopplös ibland.

DSC_0030
DSC_0031

Såhär fantastiskt tjusiga Penguin-utgåvor ur Great Ideas-serien blev det i alla fall. Har strax läst ut Why I Write (trots att jag inte läst ut The Little Friend än & att den är bra). Det är en ovana jag har, att börja läsa flera böcker samtidigt. Att koncentrera sig på en sak i taget verkar nu för tiden vara där uppe med självdisciplinen kring kaffedrickande och bokköp.

Comments

 1. Erika

  Ja, jösses vad fina de böckerna var!
  Och jag känner igen mig i det där. Dricker också mer kaffe än jag vet att jag borde göra och köper böcker jag inte hinner läsa. Men det är ju så svårt att låta bli!

  1. Karin Wahlberg

   Erika: Alltså verkligen, åh, man borde inte ens gå in i, nej, inte ens gå förbi bokhandeln. Haha.

 2. Bettina

  Jamen, altså… Kaffe er jo så fantastisk! Jeg prøver selv å bare drikke to kopper om dagen og nyter virkelig hver eneste kopp!

 3. Everlasting

  Så fina böckerna var! Att börja läsa flera böcker samtidigt är en ovana jag också hade, men det har löst sig sedan jag skaffade barn. Nu läser jag inga…

Leave a comment