115. Söndagsdejter

Torsdag och jag försöker hålla om dig över telefon,
fredag och tiden står still,
lördag och Jonas övertalar mig att sol och park visst är en bättre idé än soffan,
söndag och någon slags ordning är ändå återställd.

.

Du står som Lång Kort Kort, Kort Lång, Kort Kort Kort Lång, Kort Kort, Lång Kort Kort i min telefonbok (ingen konstighet), jag frågar hur länge du blir kvar i Stockholm och du informerar att du väl tänkte stanna tills strax efter att vi tagit en förmiddagsfika på söndag. Jag skickar jublande emoticons till svar.

På Espresso House i frukosttider finns sen inte bara David, utan även Jonatan och Linn. Vi sjunker ned i sofforna, dricker kaffe och skrattar hela vägen till magknip. Ett slitet post-Hultsfred-gäng men man kommer ganska långt tydligen med torrschampo och bekväma cafésoffor.

DSC_0009
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0011
DSC_0020

Tåg går åt olika håll och kvar är jag i ett soligt Stockholm. Promenerar på bekanta gator och intill glittrande vatten, möter sedan upp Natalie och Sophia på Svenskt Tenn för att äta lunch i tesalongen.

DSC_0001
DSC_0006
DSC_0005
DSC_0004
DSC_0002
DSC_0007
DSC_0009 2

Bra lunch, plats och framförallt människor. Efter detta intog jag fönsterplats på Birger Jarls-gatan och var produktiv i ett par timmar. På trottoaren utanför passerade plöstsligt tre sheriffklädda personer på varsin häst som om det vore det naturligaste i världen. Ena stunden sken solen, i nästa kom en störtskur och sedan från ingenstans en hagelstorm. Högst oklart.

9369b864d6ad11e2939b22000a1f9251_7

På kvällen mötte jag upp de andra två medlemmarna i det vi nu kallar Berghs IC Biokommitté, Fredrick och Jonas, för att kolla på Sofia Coppolas The Bling Ring. Även David och Emma anslöt sig till biokvällen. Det känns dock som att vi i kommittén sitter lite löst, vi lyckas nämligen oftare än inte välja filmer som inte är särskilt bra, och även Bling Ring var något av en besvikelse. Nåväl, bättre lycka nästa gång. Efter det tog vi farväl och sedan for jag hem, mycket nöjd med min söndag.

Comments

  1. Malin

    Det ser ut som en finfin söndag! Jag måste oxå fråga: damen med det mörka håret, vet du varifrån hon har fått sitt guldiga armband med råbandsknopen? Tack på förhand :)

  2. Lovisa

    Verkar så väldigt trevligt alltsammans! Ska faktiskt både på Bling Ring och Svenskt Tenns tesalong inom snar framtid. Synd om filmen inte är så bra som den verkar då. Men tesalongen ser fantastisk ut!

Leave a comment