116. The path that heaven runs through miles of clouded hell

I måndags hämtade jag Julia, Philip och Philips kompis Ludde efter dagis och skola. Fixade mellis, packade vattenflaskor, knöt fotbollsskor och sedan var vi på pojkarnas fotbollsmatch och hejade.

På tisdagen lunchade jag först med Felicia från min gamla klass, alltså pre-Berghs, och sedan mötte jag upp Jonas och Fredrick. Vi satte oss på Kulturhusets tak och fikade, njöt av solen och pratade om allt möjligt.

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0006
DSC_0010

Tycker himlans mycket om dessa två alltså.

DSC_0012

Sedan skulle Fredrick iväg så jag och Jonas begav oss istället ut på jakt efter snören, knappar, spännen och dylikt till ett projekt han håller på med.

DSC_0034

När jag sedan satt på tunnelbanan hem smsade pappa och sa att han var i Stockholm, och hade en timme lite senare innan hans tåg skulle gå. Så efter en sväng hemma och jordgubbsätarpaus begav jag mig in till staden igen.

DSC_0036
DSC_0037

Omsluts av en pappa-famn och äter cappuccinoskum med sked medan vi pratar om böcker. Pappa säger att han föredrar böcker där det tar tvåhundra sidor att lära sig allas namn, som Tolstoj, skrattar jag. Frågar om han läst Brideshead Revisited och säger att Anna Karenina nog står härnäst på min läslista. Pratar om framtid och jobb och födelsedagar med han som gett mig lockar och skrattgropar och kärleken till att läsa. Sedan promenerar vi till stationen, stannar till på Pocket Shop en sväng och skiljs sedan åt.

pappa

Comments

  1. Hanna

    Så bra med läsarpappor och pappakramar!

Leave a comment