119. Ödekyrkan, födelsedagsfirande och spelkväll

I söndags förmiddag åkte jag till Ödekyrkan i Krokek med Alicia och Thina, min kusin och moster. Alicia ska nämligen gifta sig med sin Jacob där nu i augusti och jag ska fota, så vi skulle se oss omkring och planera lite.

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0009
DSC_0014

Tror att det kommer bli så himla tjusigt! Hoppas verkligen att vädret tillåter en utomhusvigsel.

DSC_0016
DSC_0028
DSC_0029

Sedan på eftermiddagen kom kusinerna, morfar, farmor och ett par andra bekanta hem till oss för att fira min lillebrors, Elias, trettonårsdag.

DSC_0041
DSC_0045

Jag har en sådan fantastisk släkt. Vi åt tårta, drack kaffe och skrattade så himla mycket. Sedan, som alltid, styrde jag och Dennis upp lekar. Man skulle kunna se oss som släktens inofficiella lekledare, något alla sedan länge gett upp på att förändra. Barn som vuxna har accepterat att det är lekdags när vi ses, allt från fyra man i soffan till maffia till diverse andra lekar eller spel. Den här gången blev det en slags gissningslek där man är i två lag, alla skriver ned några namn på figurer och personer var, och sedan ska man på tid och olika sätt gissa vem som beskrivs. I första rundan genom att man i ord förklarar, sedan genom charader, sedan genom enbart ett ord och sist men inte minst genom enbart ett ansiktsuttryck. Ungefär. En anledning till att jag och Dennis älskar sådant här kan vara att vi tänker nästan på pricken på samma sätt, och därför är väldigt bra på att kommunicera i dessa situationer (= goda odds för vinst).

DSC_0052
DSC_0053
DSC_0056
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0061

Sedan blev det mat.

DSC_0068
DSC_0069

Efter att regnet satt stopp för släkt-brännbolls-planerna på ängen begav sig de flesta framåt kvällen hemåt. Dennis, George och morfar stannade dock kvar och spelade Mah Jong på altanen med mig och Andreas.

DSC_0070
DSC_0072

Att bygga upp spelet samt räkna poäng efter varje omgång tar nästan lika lång tid som själva spelomgången. Typiskt bra komplicerat och intressant spel med andra ord.

DSC_0074

DSC_0075

Efter ett tag började det regna, så vi körde klart rundan med paraplyer och flyttade sedan in i köket. De blev kvar och spelade tills det blev mörkt, sedan var den söndagen förbi. Att ha släkten på annan ort är helt klart en av de sämre sakerna med att bo i Stockholm.

Leave a comment