121. Kulturkommittén

Tillbringar fredagen först på Kulturhusets tak. Längst ut, vid fik nummer två, där man inte får betongblockskänsla utan det istället är fullt med rabarber, klängväxter, jordgubbsplantor och annan grönska. Kanske är vi här lite väl ofta nu för tiden, jag, Jonas och Fredrick, men det gäller att passa på. De har ju bara öppet under sommarmånaderna och vi har uppenbarligen, plötsligt, all tid i världen.

Åker hem och äter gårdagens risotto på stående fot, byter innehåll i tygpåsen och när jag går till tunnelbanan igen är det fortfarande varmt ute (och en kan fortsätta vara barbent). Jonas möter mig vid T-Centralen och så handlar vi naturgodis på ICA innan vi promenerar hem till honom. Fredrick kommer efter en stund och tanken är att vi ska ägna kvällen åt diverse kreativa projekt som liksom fallit lite i glömska under det fritidslösa Berghs-året. Eventuellt går mer tid dock åt att göra vår inofficiella kulturkommitté officiell och planera spexiga evenemang för den kommande veckan samt åt att sitta på innergården och dricka vin med sugrör och filosofera.

DSC_0002

DSC_0004
DSC_0006
DSC_0007 2

Fixar med en rad andra saker också. Kollar upp produktionskostnad för att eventuellt börja sälja fotografier och tar itu med lite filmredigering från ett projekt jag påbörjade i höstas. Inser storheten i att bära keps och råkar av en slump ta en helt fantastisk bild i hisspegeln.

DSC_0008
  
DSC_0009
DSC_0019

DSC_0021
DSC_0026
DSC_0028

Framförallt har jag så otroligt trevligt. Skrattar ungefär konstant, pratar om intressanta saker och får så himla mycket inspiration. Känner att jag lever, på ett av de bra sätten. Ljummen sommarnattsluft och favoritpersoner och pepp tills klockan blir mitt i natten och det blir dags att åka hem.

DSC_0030

Världsbra fredag.

Leave a comment