131. Bjärka

Efter att jag sagt hejdå till Julia i fredags åkte jag till Bjärka med mamma, pappa, Elias och hans kompis Martin. Grejen med Bjärka är helt enkelt att mamma och pappa brukar, på sin fritid, vara helgvaktmästare där några gånger om året. Det innebär väldigt olika saker från gång till gång, men de bor på slottet och ansvarar för sådant som låsrundor, elda i eldstaden om det är vintertid och kallt, ibland bjuda på frukost och lunch om slottet har andra gäster och annat sådant praktiskt, under ett par dagar. Slottet har dels café-verksamhet på somrarna, samt används till konferenser, läger och annat.

Jag brukar, ska väl erkännas, mest passa på att boka in någon slags fridfull semesterhelg när mamma och pappa ska dit. Spatsera runt, läsa böcker, fotografera, dricka kaffe, spela spel, bada i sjön och hänga på verandan. Lyxen! Gå barfota i knarriga trappor och hämta te klockan sent, lyssna på sommarpratare i solen och pyssla.

Anlände i fredags kväll och gjorde inte så mycket annat med det som var kvar av dagen än äta middag, promenera och läsa böcker.

DSC_0008
DSC_0002

Lördag. Tog sovmorgon och sen en löprunda, samt avrundade med dopp och simtur i sjön. Så himla skönt, årets första utomhusbad dessutom. Efteråt satt jag på verandan i solen och redigerade ballongbilder (okej, jag måste verkligen, verkligen göra något åt min lortiga skärm, jag vet).

DSC_0012

Pappa kom och bjöd på kaffe.

DSC_0013
DSC_0015
DSC_0017
DSC_0018

Och när datorbatteriet tog slut bytte jag till att läsa The Blind Assassin av Margaret Atwood istället.

DSC_0025
DSC_0027
DSC_0030
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0039
DSC_0042
DSC_0044

Resten av dagen förflöt i liknande harmonisk anda. Läste lite, badade lite, promenerade lite, hängde med mamma och pappa lite, fotade och redigerade bilder. Har för övrigt fotat så himla mycket i helgen, min kreativitet har fått världens adrenalinkick av att vara här. Det gäller liksom att passa på, det är inte alltid man har sådana här tjusiga miljöer att leka med. På kvällen var jag borta i fårhagen och undersökte om fåren var läskiga eller ej. De var mest ointresserade.

DSC_0074

Söndag, intet nytt under solen på de bästa av vis. Var iväg en sväng med mamma för att köpa jordgubbar. Annars drack jag mest kaffe och fotade ännu mer. Låg i soffan på verandan och lyssnade på Kristian Gidlunds sommarprat.

DSC_0054

Tog en långpromenad och lyssnade på ytterligare ett sommarprat under tiden, sedan fick jag typ värmeslag så var tvungen att hänga inomhus ett slag. Fortsatte leka i Photoshop (alltså, har ju bara gjort saker jag tycker är fantastiskt trevliga den här helgen men ja, variation är kanske inte ledordet).

DSC_0063

Sedan gick jag på upptäcksfärd uppe på vinden för att se om jag kunde hitta någon rolig fotorekvisita. Fann inget särskilt, men det är ju alltid kul att utforska.

DSC_0003
DSC_0004 2
DSC_0005 2

Åt lite kvällsmat.

DSC_0008 2

Sedan fotade jag i en lekstuga som finns här. Det är spännande, för den är mer som ett miniatyrtorp än en lekstuga egentligen. Ser ut som ett riktigt hus, med veranda och köksskåp och taklampor men liksom…krympt, utan att alls vara lika liten som en vanlig lekstuga som en knappt kommer in i utan att slå i både huvud och tår. Jag var nöjd i alla fall.

Sen hade jag ett projekt jag tänkte genomföra i fårhagen, men det blev rätt värdelöst. Nåväl, kan inte lyckas jämt…

DSC_0086

Fåren var hemskt fina, liksom kvällssolen, men så fort jag försökte vara med i bild krånglade både fjärrkontrollen till kameran samt mina med-aktörer. Antar att de tyckte jag var i vägen och jag såg mest ut såhär, eh:

DSC_0089

Gav upp. Hade varit roligare att ha någon annan med sig att fota, så jag kunnat stå bakom kameran och ha nån slags koll. Fåren var ju gulliga i alla fall.

DSC_0094

På måndagen åt vi frukost, packade ihop våra saker och tog ett bad i sjön. Sen åkte vi hem, och så var det med den helgen på Bjärka.

DSC_0001

Älskade sommar. Idyll är nog mitt till vardags mest använda ord just nu.

Comments

  1. Hanna

    Var har du köpt den otroligt fina blå klänningen?
    Sitter och drömmer mig bort i dina bilder då jag är fast på kontor hela sommaren, fårbilderna är jättefina!

    1. Karin Wahlberg

      Hanna: Tack :) Den kommer från Monki!

Leave a comment