147. Vardagar

“Köpte ni något då?”

Vi utbyter en hastig blick.

“Eventuellt kom vi där ifrån med varsin bok”, medger jag.

Julia skrattar, föga förvånad. För det behövde ni?

Det är tisdag och vi sitter i väntrum, vi står i kö, vi köper böcker och vi dricker kaffe. Vi gör saker och ting i ett kollektivt vi, för trött och planlöst irrande gör sig bäst med sällskap. En estetiskt tilltalande Penguin-utgåva av Romeo & Juliet blir min för en tia på Myrorna, på kvällen dricker vi cappuccinos på Mellqvists och strosar veligt runt på Beyond Retro vid Zinken. Barbenta i sommarkvällen och näst intill somnandes på tunnelbanan hem och jag behöver en större bokhylla.

Mash

Det blir onsdag och du glömde jackan hemma så den har jag i min väska, den och MahJong:et. Vi ses tre stycken på Café Rival klockan elva och hittar ett hörn, beställer in kaffe och sådant, och spelar spel i flera timmar. Pratar om reseminnen och om hjärtat och om livet och om hösten. Smider planer och skapar traditioner, ropar Pong MahJong och kastar Sunnan och Bambu Tre mellan anekdoter om cyklar i Amsterdam och vinprovningar i Hong Kong.

DSC_0140
DSC_0144
DSC_0151

På kvällen ligger jag i min blommiga soffa och där somnar jag visst för att sen vakna klockan sju morgonen därpå lite lätt ihopmosad. Kanske att en borde göra något åt trasiga sömnrutiner.

Leave a comment