166. En måndag och en tisdag

Förra måndagen var jag på Drop Coffee med Annie; kopparna var nattsvarta och matchade kaffet i och min Moleskine-almanacka. Vi diskuterade hösten, jag hade flätor i håret och sedan promenerade jag från Söder till Kulturhuset för att hänga med Fredrick.

DSC_0935

På tisdagen fikade jag med min pappa som var i stan en snabbis. Vi skulle mötas på Centralen och han sa ‘ja jag går in på Pocket Shop så länge då’ när min tunnelbana var sen. Fem minuter ungefär skulle jag tro att han fick vänta; när jag kommer står han i kassan med två böcker och ser lite skyldig ut. Skyller på min försening att han hamnade där, sådan far sådan dotter tänker jag och inspekterar hans inköp (‘jag behöver något att läsa på tåget hem’).

På kvällen beger jag mig till Deportivos kontor för att hälsa på Platon, sitter i en snurrfåtölj och dricker kaffe, filosoferar lite och låter honom göra klart några mock-ups. Sedan går vi till Strand, sitter på deras uteservering och pratar om livet tills det blir sensommar-mörkt ute.

DSC_0929
DSC_0931
DSC_0934

Ville så himla gärna göra något kul med deras mosaik-spegel-vägg-inslag men det blev inte så imponerande (se nedan), så nöjde mig till slut bara med att vi båda syntes i bilden över huvud taget.

DSC_0936
DSC_0938
DSC_0940

Två bra dagar.

Translation:

Last Monday Annie and I talked business and future at Drop Coffee. The cups were shiny black and matched its’ contents and my Moleskine. On Tuesday I first met my dad who was in town for a meeting, then in the evening I went to visit Platon at the Deportivo offices. After coffee and distracting him from his overtime-working we went to Strand, sat outside and talked about life over tea and tacos until it grew dark outside.

Leave a comment