194. ✈ Mot Amsterdam

I skrivande stund sitter jag ombord ett flygplan med min mamma, på väg till Amsterdam. Har inte varit där någon gång tidigare, så har ni några magnifika tips får ni hemskt gärna dela med er av dem i kommentarerna!

Annars så vaknade jag i fredags till fantastiska solkatter och skuggor på väggen och det kändes som att hösten var på sitt allra bästa humör. Hängde på kontoret med mina favourite ladies hela dagen, åt sushi-lunch med Annie och Fredrick på K25, och sedan framåt eftermiddagen hade jag, Martina, Annie och Siduri kombinerad AW och jobbmöte i Gamla Stan. Köpte med mig senaste numret av Lula och Donna Tartts nya bok hem på kvällen och firade fredag helt dödstrött med serier i soffan.

DSC_0049
DSC_0052
DSC_0054
DSC_0056
DSC_0059
DSC_0067
DSC_0070
DSC_0074

Sex fyrtiofem på lördag ringde väckarklockan. Sju till tio var nämligen enda lediga tvättiden jag kunnat pricka in på alldeles för länge, så det var bara att kliva upp och vandra över gården i beckmörker och duggregn och halvapatiskt slänga in kläderna i maskinen och hoppas att en tryckte på rätt knappar. Befann mig i något slags zombie-liknande tillstånd ända fram till klockan två, då jag äntligen fick i mig lite kaffe på ytterligare ett jobbmöte, denna gången på Coffice. Var så himla peppad efteråt när jag sedan for hemåt för att packa Amsterdam-väskan, städa mitt rum, skypa med Jonas och Fredrick och sedan på kvällen dricka vin på Morfar Ginko med Sara och hennes syster Sahar.

Himlans bra helg, och så nu då, fyra dagar i Amsterdam. Känns så obeskrivligt lyxigt!

Translation:

On my way to Amsterdam right now, but this (above) was my Friday. Lovely morning sunshine, a day at the office, meetings in Stockholm’s Old Town, and the three lovely ladies I work with.

Comments

 1. sara

  ha det fint i amsterdam så otroligt otroligt fin stad <3

 2. Malin

  Att åka en sväng på kanalerna är nog mitt bästa tips. Och annars som Julia skrev; bara promenera omkring. Jag var i Amdam våren 2011 och har några inlägg om det på min blogg om du vill läsa mer. Jag gillade van Gogh museet oxå!

 3. Julia

  Amsterdam är min finaste stad. Vondelpark är underbart på våren (säkert även på hösten) Finns mycket bagerier och affärer där man kan köpa med sig goda mackor, bakelser, juicer och dra runt med. Finns massa museum såklart, riksmuseet är bra, även van gogh museum. Men bäst är bara att dra runt och gå, staden är så liten att man kan gå igenom den. Massa bra ölställen där man kan dricka weisbeir med citron i <3
  För lite söderkänsla kan man hänga runt vid "The Waag" där det brukar finnas matstånd och så. Vid Waterlooplein finns en stor loppmarknad.

  Men som sagt, det bästa är att bara gå runt och utforska staden själv och hitta dina egna pärlor. Finns ingen specifik sevärdhet som man verkligen inte får missa, utan det bästa är atmosfären i staden.

Leave a comment