200. Göteborg, fredag

I fredags klev jag ombord ett tåg till Göteborg. Vaknade upp i höstmörker, tvättade halvsovandes mitt hår och köpte en stor bryggkaffe på Pressbyrån. Jag besitter den märkliga talangen att alltid få en stor bryggkaffe därifrån att räcka alldeles för länge. Oftast hela vägen till destination, vilket jag kan meddela är mer okej (fast ändå inte) när tågsträckan gäller Stockholm – Norrköping än Stockholm – Göteborg. Väl framme möttes jag av varma kramar på en frostig perrong och inledde sedan visiten med lunch på ett café som jag varken minns vad det heter eller vart det ligger.

DSC_0049
  
DSC_0053

Åt macka med keso och avokado och så gick vi varvet runt och tjattrade om vad som händer i allas liv.

DSC_0055

Natalie hade tagit tåget från Uppsala.

DSC_0056
  
DSC_0059

Jonatan var där, och såklart Johanna (som vi bodde hos) men hon kom visst inte med på bild just vid lunchen. Efteråt sprang Jonatan iväg för att uträtta några ärenden, och vi andra handlade vin samt allt vi fick för oss var gott på Coop. Sedan for vi hem till Johanna. Jag hade i Amsterdam köpt spännande miniblomkrukor med oklara planteringsinstruktioner till Johanna och Natalie eftersom de båda fyllt år nyligen. Johanna fick Färgätmigej att odla eftersom hon bor så långt bort och det är ju bra om hon inte glömmer bort en, och Natalie fick fyrklöver – tur är ju alltid bra, tänker jag.

DSC_0061
DSC_0065
DSC_0068

Vi kokade kaffe och låg sedan flera timmar i soffan och pratade ännu mer om allt som hör livet till. Johanna och jag brukar ju bara träffas några gånger om året nu för tiden, så det är ganska mycket att uppdatera om. Fantastiskt dock, med sådana vänskaper, som alltid överlever avstånd och tid. Efter ett tag kom Jonatan också och så lagade vi middag. Vi hade pasta halloumi avokado ruccola tomater fetaost majs gurka solrosfrön och cashewnötter, så fick man ta det man ville ha.

DSC_0069
DSC_0073
DSC_0077

Det var gott och sedan hamnade vi i soffan intrasslade i alla dussintals kuddar och pratade ännu mer. Klockan bara gick och gick och vi skrattade långt in på natten.

DSC_0087
  
DSC_0101
  
DSC_0090

DSC_0097

DSC_0107

Så himla bra personer. Tillslut somnade vi, glada på vin och vänskap, till ljudet av regnsmatter mot fönstret.

Translation:

Natalie and I took the train down to Gothenburg to spend the weekend with our friends Jonathan and Johanna. On the friday we made dinner, drank wine, and talked for hours tangled up in the sofa.

Comments

  1. Hanna

    Det är alltid så kul att se sin stad genom någon annans kamera! Fiket ser ut att vara Brogylllen för övrigt :)

  2. Lotta (livet i Rom)

    gud vad mysigt!!

  3. Linn

    Men hur fin är hon inte i kort hår?! <3

Leave a comment